Als je probeert te bedenken wat je voor de volgende verjaardag van je kind moet kopen, of voor een andere aangelegenheid, dan is een Drone zowel leuk als een uitstekende bron van educatie. Wetenschap, technologie, techniek en wiskunde zijn immers een belangrijk onderdeel van de opvoeding van jouw kind. 

Een Drone , die ook wel een quadcopter genoemd wordt, biedt immers een uitstekende gelegenheid om een educatieve ervaring te bieden. Bovendien heeft zo’n Drone precisie nodig om goed te kunnen werken, waardoor jouw kind goed met de kleine motoriek en hand-oogcoördinatie kan oefenen.

Wat kunnen de kids ervan leren? 

Aërodynamica - Een drone heeft een specifieke aerodynamica nodig om te kunnen vliegen. De manier waarop de propellers draaien, verandert namelijk de manier waarop een Drone door een driedimensionale ruimte draait of beweegt. Het manoeuvreren met een drone vereist enige oefening en verstrekt zo ook een begrip van aerodynamica. 

Cognitieve ontwikkeling en kritisch denken - Het maakt niet uit of er binnen of buiten met een Drone gevlogen wordt. Door te reageren op veranderingen in vliegpatronen of de omgeving kan jouw kind zijn of haar cognitieve redeneervaardigheden verbeteren. Het krijgt tevens een beter begrip van oorzaak en gevolg. En het zal beter toegerust om onder stress een snelle beslissing te nemen.

De moderne wereld van tech 

Kinderen groeien tegenwoordig zonder meer op een manier met technologie op die wij als ouders nooit hebben gedaan. Dit geldt met name voor de wat oudere kinderen die al enige tijd met gameconsoles hebben gespeeld. De cognitieve en motorische vaardigheden zijn er dan wel, maar het zelfvertrouwen om met een Drone te gaan vliegen moet dan nog wel even ontwikkeld worden. 

Velen van ons kwijlen een beetje als we aan al die krachtige en heel hoog vliegende cameradrones of supersnelle race-quads denken. Maar voor de kinderen (en alsook volwassenen) die net met een drone beginnen, is een veel goedkopere quadcopter veel praktischer. 

Gemaakt om een aantal minuten per keer door jouw woonkamer of achtertuin te vliegen, is een budget speelgoeddrone een heel goede manier om eerst je pilootvaardigheden te gaan oefenen. Dit zonder je zorgen te hoeven te maken dat een heel kostbare drone op de grond valt of in de bomen verdwijnt. Ze zijn bovendien erg leuk om mee te vliegen, of je nu wel of niet van RC speelgoed houdt! 

Er zijn er bij Kabel-Mania genoeg modellen om uit te kiezen. Dit is natuurlijk geweldig, maar het kan soms ook een beetje overweldigend zijn als je nog nooit eerder een drone aangeschaft hebt. Als jij echter op zoek bent naar wat snelle suggesties voor speelgoeddrones, kijk dan zeker even naar de volgende mogelijkheden onder de 50 euro: de LS-XT6 , LS-525 en E99 MAX.

Kortom 

Wanneer je een drone voor je kind koopt, dan zijn er wel enkele eigenschappen waar je zeker rekening mee moet houden voordat jij die eerste aankoop doet. Zorg ervoor dat je bijvoorbeeld weet wat de capaciteiten van jouw kind zijn. Het kopen van een drone met alle toeters en bellen in plaats van een startersdrone is dan misschien niet de beste optie. 

Kinderen zijn in de meeste gevallen gemakkelijk te plezieren en alleen al het vliegen met een op afstand bestuurbare Kabel-Mania drone zal dan een geweldige ervaring zijn. Naarmate ze meer en meer aan het bedienen van hun startersdrone gewend raken, dan zou je kunnen denken aan het upgraden naar de meer geavanceerde modellen. 

DRONE

Bronnen: o.a. fortressuav, cnet