Duitse technische student Philip Frenzel heeft een draagbare mobiele air bag uitgevonden om bij personen het ‘hartstilstand-achtige-moment’ weg te nemen indien je smartphone met een duikeling richting de vloer suist.

En nee jongens, ik heb het niet over de mogelijkheid om je telefoon in jouw handpalm vast te plakken! Wat flauw om dat nu even te (be-)denken...

Het ontwerp bestaat uit een dunne beschermhoes die gebruik maakt van speciale sensoren om vervolgens tijdens de ‘vrije-val’ metalen veren in werking te zetten. Deze metalen veren kunnen erna opnieuw in de behuizing geplaatst worden voor hergebruik.

Deze uitvinding van Frenzel won onlangs de mechatronische prijs van Duitsland voor 2018. De universiteitsstudent van Aalen is van plan om ervoor een kickstarter-project te lanceren om zo de techiek voor iedereen beschikbaar te maken.

De mobiele airbag komt er dan mogelijkerwijs aan om jouw telefoon heldhaftig te redden, maar hier bij Kabel-Mania hebben wij gelukkig al menig ‘air bag’ tas voor jou klaar liggen om jouw kostbare MacBook, Windows laptop of tablet heerlijk zacht op te vangen.

Een MacBook Air of andere ultrabook is vaak zo klein dat je het bijna zonder te weten per ongeluk in de afvalbak kan gooien. Omdat zo’n laptop erg dun en uit licht gewicht aluminium vervaardigd is, maakt het dan ook perfect om er mee te reizen.

Maar hoe jij die geliefde metgezel beschermt, hangt uiteraard af van waar je hem gebruikt. Een draagbare airbag hoes van Kabel-Mania biedt in de meeste gevallen meer dan voldoende bescherming.

Via zo’n draagbare airbag tas draag je heel veilig jouw MacBook of andere laptop met je mee en in zijn additionele opbergruimte zelfs nog wat extra accessoires. Die ingebouwde handgreep is uiteraard ook goed handig en betrouwbaar. Er zijn zelfs airbag tassen beschikbaar die direct nog een extra opbergtasje meegeleverd krijgen.

En mocht je nu een beetje in shock raken bij de gedachte dat je jouw MacBook in deze airbag tas hebt laten vallen, laat ik jou dan maar gelijk gerust stellen met goed nieuws: het is bestand tegen een redelijke val!

De draagbare air bag beschermhoes heeft namelijk verstevigde randen en hoeken, evenals een zachte beschermlaag. Het heet dan ook niet voor niets een air bag, want het is heel lekker luchtig opgevuld.

Dit veelzijdige air bag tasje belooft flink wat comfort, bescherming en stijl, wanneer jij dat maar wenst. Het is de ideale laptop of tablet partner voor privé gebruik of je office on-the-go!

Reis of commute vanaf nu ook safe met jouw dierbaar elektronisch apparaat in een draagbare air bag tas van Kabel-Mania.nl

https://www.kabel-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=draagbare+air+bag

Meer info mobiele airbag: https://www.designboom.com/technology/mobile-airbag-phonecase-drop-protection-06-28-2018/