Speel jij met het idee om een dome IP camera of bullet beveiligingscamera voor jouw thuisbewaking aan te schaffen? Nieuwe kopers, die heel vaak de juiste bewakingscamera voor hun protectie thuis proberen te vinden, zullen dit probleem onvermijdelijk tegenkomen.

Vandaag behandelen we daarom hier wat een domecamera is, hoe het werkt en de redenen voor het kiezen van dome-beveiligingscamera's.

Wat is een domecamera

De dome beveiligings camera heeft zijn naam verkregen dankzij zijn koepelvormige behuizing, die alsook zo is ontworpen om allerlei (weers-) elementen te trotseren. De dome CCTV camera wordt veel binnens- en buitenshuis gebruikt: aan het plafond, in winkels, hotels, enz.

Vanwege de koepelvorm is het bijna onmogelijk voor iemand (maar vooral voor de potentiële dieven of indringers) om te zeggen in welke richting die dome bewakings camera wijst.

Hoe werkt een dome IP beveiligings camera?

Een dome beveiligings camera zit vol met infrarood LED lampjes om perfect met weinig of helemaal geen licht te werken, zoals bijvoorbeeld de waterdichte ESCAM Dome QD420 met zijn vele infrarood LED lampjes.

De bedrade dome beveiligingscamera’s kunnen power verkrijgen en videosignalen verzenden over dezelfde CAT5  of CAT6 kabel. Daarnaast heb je via het internet vanaf elke locatie op jouw mobiele apparaten toegang tot de dome CCTV camera.

De draadloze dome IP camera verzendt daarentegen videosignalen draadloos over het WiFi netwerk, opdat je helemaal geen last meer hebt van rommelige kabels en boorgaten (maar er is uiteraard nog wel een stroomadapter vereist).

De grote voordelen van een dome IP camera

Verscheidenheid en diversiteit. Dome beveiligingscamera's zijn er in verschillende soorten en maten. Sommige zijn uitgerust met IR nachtzicht of andere geavanceerde technologieën zoals pan-tilt-zoom functies, bewegingssensoren of thermische sensoren.

Een dome bewakingscamera kan een vaste of beweegbare koepel hebben en de externe behuizing is speciaal ontworpen voor een specifiek omgeving. Ze zijn daardoor zeer praktisch in gebruik.

Een outdoor dome beveiligings camera wordt door particulieren veel gebruikt voor het bewaken van grotere ruimtes zoals een vrijstaande garage, parkeerplaats of achtertuin. Een indoor camera wordt vaak toegepast in de woonkamer en eetkamer.

Groothoek. Terwijl de kogelvormige camera zich intensief richt op een specifieke plaats, is de meer multifunctionele en flexibele koepelvormige beveiligings camera veelal een panoramische bewakingscamera die volgepakt is met meerdere sensoren.

Bovendien is die koepelvorm op verschillende andere manieren van belang: sommige zijn pan-tilt-zoom (PTZ) camera’s, welke de  mogelijkheid aanbieden om zowel horizontaal als verticaal te roteren om zo een uitzonderlijke hoog niveau van bewaking te bereiken.

Andere voordelen

Daarnaast zijn er nog allerlei andere redenen: Ze zijn veelal prima vandaalbestendig, zijn discreet vallen dus niet zo open op en zijn gemakkelijk te installeren. Plus de infrarood versies kunnen perfect dag- en nachtmonitoring uitvoeren.

Je leest het al: die dome IP camera is een uitgekiende beveiligingstool. Ben jij ook op zoek naar zo’n optimale beveiligingscamera: hier bij Kabel-Mania hebben we vele uitvoeringen.

https://www.kabel-mania.nl/catalogsearch/result/index/?cat=0&limit=30&q=dome+IP+camera

Bron: https://reolink.com/reasons-to-buy-and-use-dome-security-camera/