Diamanten zijn een vrouw’s beste vriend is een wel heel bekende spreuk die vooral een aantal decennia geleden redelijk vaak voorbij kwam. De populariteit van deze zin ontstond met het nummer ‘Diamonds are a Girl’s Best Friend’ vanuit het toneelstuk Amerikaanse ‘Gentlemen Prefer Blonds’ uit 1949, die verder gepopulariseerd werd in de beroemde filmversie uit 1953 met daarin de fameuze Marilyn Monroe. Het maakte echter deel uit van een ingewikkelder complot. Kabel-Mania vertelt je daar meer over!

De grootste steen 

Er werd vroeger bij het idee van de zeldzaamheid van diamanten namelijk verwacht dat de bruidegom de grootste steen zou kopen die hij zich maar veroorloven kon. Dit werd immers als een draagbare rijkdom beschouwd. 

Een weduwe kon namelijk in nood haar kostbare diamant verkopen, het liefst met wat winst, om zichzelf en haar kinderen zo voor armoede te behoeden. Je moet hierbij bedenken dat dit de dagen vóór een sociaal vangnet waren, en er waren maar heel weinig vrouwen die goedbetaalde banen hadden of uit een rijke familie kwamen.

Financiële zekerheid 

Een ander idee erachter was evenzo dat een man een vrouw mogelijk kan dumpen wanneer ze ouder wordt, maar als zij diamanten cadeau zou krijgen, dan zou ze toch nog een financiële zekerheid hebben! 

Diamanten kunnen tevens een verrijkelijk onderdeel zijn van de materialistische wereld waarin we leven. Het liedje ‘Material Girl’ van Madonna gaat over een vrouw die het liefst rijke mannen, sieraden en geld wil.

Diamanten als smeermiddel

Maar bij Madonna’s benadering van het lied, want de teksten in dit muzieknummer zijn ironisch bedoeld, is zij niet echt een materieel meisje... want uiteindelijk wil ze graag iemand aan haar binden die zijn hart gebruikt en dus niet z’n geld of diamanten als smeermiddel. 

Diamanten kunnen zeker iets moois en waardevols zijn. Vraag aan elke vrouw die je kent die ooit een ring of ketting met diamant cadeau heeft gekregen, en ze zullen jou (bijna) allemaal vertellen dat dit het beste cadeau is dat ze ooit ontvangen hebben. 

Door diamanten cadeau te doen kan je dan ook vrijwel nooit fout gaan, want het is het perfecte cadeau voor elke gelegenheid. Mits... ze absoluut echt zijn!

Echt of nep... 

Een snelle en gemakkelijke manier om erachter te komen of een diamant echt of nep is, is door gebruik te maken van een diamond tester. Diamanttesters meten de thermische geleidbaarheid in een edelsteen. 

Want de kracht van de diamant is haar uniforme kristallijne structuur en het bevat geen lucht, geen lucht om geluid erin te laten weerklinken. Synthetische diamanten worden daarentegen van grafiet gemaakt door er extreem hoge temperaturen en druk op uit te oefenen. Het verschil is intern heel duidelijk... en het prijskaartje plus de waarde ook.

Standvastige liefde 

Diamanten zijn van oudsher een goede investering geweest, en volgens sommigen ook vandaag de dag nog, maar is het nog steeds de beste vriendin van een vrouw? Misschien alleen als de innerlijke vraag naar zo’n soort bijzonder geschenk compleet vervuld is of dat bewezen wordt dat diamanten, de meest populaire edelsteen, tevens symbool staat voor een standvastige liefde. Dat is iets wat jij bij jezelf of degene die het eigenlijke diamanten cadeau ontvangt kan afvragen. 

Kabel-Mania checkt enkel de echtheid en houdt je geïnformeerd. Dat is ook goud waard, iets wat je als jij dat wenst eveneens naar edelstenen kunt omwisselen  ;-) 

Bron: o.a. quora & dmia