Hallo warm of soms lichtelijk over-verhit Nederland!

Net als jij soms een beetje zit of loopt te puffen wanneer je het wat warm hebt, kan jouw laptop het soms ook wel een beetje benauwd krijgen. Je hoofd koel houden, of in het geval van die laptop zijn hoofdprocessor, is in dat geval een belangrijke zomerse taak. Cooling pads van Kabel-Mania zorgen hierbij voor een aangename laptop verkoeling.

Cooling pads

Want wanneer jouw laptop wat extra warm of zelfs onaangenaam heet aanvoelt, dan kunnen laptop cooling pads direct meehelpen om de bedrijfstemperatuur van zo’n (gaming) laptop te verlagen.

Deze cooling pads worden met name gebruikt als een laptop zichzelf niet voldoende kan afkoelen. Maar ze zijn niet alleen bedoeld om de laptop te beschermen tegen oververhitting, maar ook om te voorkomen dat de laptopgebruiker hinder ondervindt bij het gebruik van die verhitte laptop.

Een actieve cooling pad beweegt flink wat lucht rond om de hitte van de laptop snel te verwijderen. Passieve methoden maken gebruik van specifieke materialen plus openingen die warmte afgifte verbeteren en zo meehelpen om de passieve luchtstroom rond de laptop te vergroten.

Gebruik op zachte ondergrond

En wanneer jij jouw laptop op een bed gebruikt of op een kussen of deken legt, dan kan een cooling pad jouw laptop alsook comfortabel houden. De meeste laptops zijn namelijk ontworpen voor gebruik op een bureau of tafel.

Bij gebruik op een zachte ondergrond is het van groot belang dat de laptop de ventilor ruimte vrij houdt voor een optimale en regelmatige ventilatie.

Gebruik van cooling pads voorkomt dat een kussen of deken de ventilatieopeningen van de ventilator, die zich veelal aan de onderzijde van de laptop bevinden, afdekt.

De vacuümventilator

Als laatste is er nog een ander type cooling fan, de zogenaamde vacuümventilator. Dit is een ventilator die via een USB poort zijn stroom aftapt en direct op de ventilator opening aan de zijkant van de laptop gemonteerd wordt.

Dit is een nieuw type koel apparaat voor jouw notebook, waarbij het wetenschappelijk is bewezen dat het efficiënter koelt in vergelijking met conventionele laptop cooling gadgets.

Conclusie

Dus wanneer jouw laptop over een ventilator aan de oppervlakte beschikt, dan zijn coolingpads de ideale keus. Zeker wanneer je het eveneens als een soort laptop standaard wenst te gebruiken.

Zit de warmteafvoer opening echter aan de zijkant van de laptop, dan is een vacuümventilator de beste keus. Maar enkel als deze laptop op een plat oppervlak gebruikt wordt.

Kabel-Mania helpt jou aangenaam mee om lekker cool met je laptop de zomer door te komen!

cooling-pads

Met behulp van quora & laptopmag