Moderne techologische ontwikkelingen die ervoor zorgen dat het beeld en geluid er in jouw thuisbioscoop nog beter uit laat zien of horen zijn natuurlijk altijd prachtig. Het probleem is echter met al deze snel evoluerende technologie, dat je dan evenzo wat compatibiliteitsproblemen kan verwachten met betrekking tot gadgets van verschillende generaties. Juist om deze reden hebben we het hier vandaag over een Kabel-Mania AV converter.

Want als jij heel misschien niet meer zo jong mocht zijn, dan heb je wellicht nog wel wat oude AV apparatuur liggen die over een analoge RCA kabelaansluiting beschikken. Deze zijn veelal moeilijk op een nieuwe TV in te pluggen die enkel HDMI verbindingen heeft. Soortgelijke problemen zijn uiteraard ook mogelijk op geluidsgebied.

Wanneer de meeste mensen over AV kabels spreken, dan bedoelen ze RCA kabels. Dit zijn meestal de kabels met rode, gele en witte pluggen erop. Deze kabels spelen eigenlijk een grote rol in de geschiedenis van de televisie en audio apparatuur, omdat ze een bijna universele verbinding vormden voor audiovisuele apparaten die aan elkaar moesten worden gekoppeld.

Die RCA kabelstandaard is overigens in 1940 gecreëerd door de Radio Corporation of America, vandaar de naam RCA. Deze golden oldies gaan dus al even een poosje mee! Maar in de modern home entertainment wereld is de HDMI aansluiting koning. Dus moet daar even een AV bruggetje tussen ‘geslagen’ worden...

Draagbare hardwarebox

Zo’n converter hardware bruggetje van Kabel-Mania zie je meestal terug in de vorm van een mini draagbare hardwarebox met een AV ingang en HDMI uitgang. Maar de andere kant opgaan is eveneens mogelijk hoor!

Hiermee kan jij eenvoudig je VHS banden op jouw computer bekijken, modern video van streaming apparaten naar jouw oude TV sturen of misschien jeugdherinneringen herbeleven op jouw oude spelcomputer.

Door jouw AV kabels aan te sluiten op het ingangsgedeelte van deze converter box, converteert de ingebouwde hardware het binnenkomende signal, opdat het vervolgens kan worden uitgevoerd naar bijvoorbeeld een HDMI compatibel signaal.

Een AV converter ondersteunt verschillende multimedia formaten, variërend van HDMI, PC of laptop, PS4, Xbox, VHS videorecorder en PAL of NTSC signaal, onder andere met resoluties tussen de 480p en 1080P.

Complete audiovisuele ervaring

Deze converters transformeren overigens niet alleen de inkomende videosignalen, maar alsook inkomende audio. Met dat in gedachten zou je al snel een complete audiovisuele ervaring in HDMI moeten kunnen bewerkstellen met behulp van één van deze Kabel-Mania converter apparaten.

AV naar HDMI converters zijn heel betaalbaar bij Kabel-Mania. Door minder dan een paar tientjes uit te geven aan zo’n high-end AV naar HDMI converter beschik jij al over een uitstekende multimedia tool die jou voor de komende AV jaren heel fijne resultaten zal aanbieden!

converter