Beveiliging camera’s voor thuisgebruik zijn een belangrijke toevoeging voor ieder huishouden, of ze nou ‘smart’ zijn of niet, maar ze dragen wel het risico van ongeoorloofde toegang met zich mee.

Misschien heb je wel eens gehoord van gevallen waarin beveiliging camera’s zijn gehackt. Deze hulpmiddelen die bedoeld zijn om jouw leven veiliger te maken, kunnen dan eveneens gevaarlijk zijn!

Met dit in gedachten is het belangrijk om zorgvuldig te overwegen waar je jouw beveiligingscamera’s plaatst en naar welke delen van jouw huis jij ze richt. Dingen beveiligen is belangrijk, maar dat geldt uiteraard ook voor het handhaven van jouw privacy.

Hieronder hebben we een lijstje samengesteld met vijf dingen die jij in overweging moet nemen met betrekking tot de privacy en veiligheid van jouw huishouden bij het richten van jouw beveiliging camera’s. Het is namelijk verbazingwekkend hoeveel informatie kan worden uitgelekt!

Pronk niet met je huisadres. Het gevaarlijkste dat jij kan doen is een beveiligingscamera direct op jouw voordeur richten waar een huisnummer wordt weergegeven. Het enige dat voor een hacker nodig is om jouw IP-adres te controleren, is de eigenaar van dat bereik te identificeren (bijvoorbeeld via jouw ISP) en jouw locatie te bepalen om zo je huis te vinden. Zorg er dus voor dat jouw huisnummer nooit in beeld is!

“Ik ga er weer op uit ...” Een ander aspect hiervan is jouw dagelijkse routine. Een hacker of een meer doorgewinterde crimineel kan via jouw beveiliging camera zien of jij thuis bent, plus via het observeren van je acties jouw dagelijkse routine vaststellen. Uiteindelijk weten zij dit misschien zelfs beter dan jijzelf. Is dit het soort informatie dat je een crimineel wilt laten weten? Natuurlijk niet.

Is er iemand thuis? Het richten van een camera op jouw voordeur lijkt een goed idee om te controleren wie er aan de deur is en of je thuis bent of niet. Maar als iemand anders je voordeurcamera bekijkt, zullen ze weten wanneer jij bent uitgegaan. En als je lang genoeg geobserveerd bent, kunnen ze zelfs weten hoeveel mensen in jouw huis wonen en wanneer het huis meestal leeg is. Dus wat doe je hieraan? Gebruik timers voor onder meer verlichting of op afstand te besturen smarthome apparaten om de illusie te creëren dat er iemand thuis is.

Heb je genoeg camera's? Dankzij te weinig camera’s die naar het pand zijn gericht en de omgeving niet overzien, kunnen hackers mogelijkerwijs uitvinden dat er een onbedekte toegangsweg naar jouw huis is. Zorg er zodoende voor dat je genoeg beveiligingscamera’s hebt die jouw eigendom observeren.

Smile, je bent op je eigen candid camera! Tot nu toe hebben we alleen gekeken naar externe camera’s. Interne beveiligingscamera’s welke gehackt worden, kunnen allerlei informatie onthullen, van het naakt in huis lopen van een lid van jouw huishouden tot het delen van persoonlijke en seksuele gewoontes die zowaar kan worden gebruikt voor afpersing. Vermijd dit door interne beveiligingscamera’s naar deuren en ramen te richten en waar mogelijk badkamers en slaapkamers te vermijden.

Jouw beveiligingscamera's... veilig houden. Uiteindelijk moet jij ervoor zorgen dat jouw beveiligingscamera’s beveiligd zijn. Verschillende opties zijn hier beschikbaar, waaronder ervoor zorgen dat de camerafirmware volledig up-to-date is, de router instellingen compleet zijn bijgewerkt en dat de firewall optimaal is ingeschakeld.

Beveiliging van jouw huis via camera’s doe je veilig en verstandig samen met Kabel-Mania.nl

https://www.kabel-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=beveiliging

Deze belangrijke beveiliging tips zijn afkomstig van: makeuseof.com