Buckle up! Dit is een uitdrukking die we in Nederland niet al te goed kennen, maar in de Engelse taal gesneden koek is. Het betekent “houd je schrap” of “iets of iemand op zijn plaats verankeren of vastmaken”. Hier bij Kabel-Mania hebben we het vandaag even over de ‘buckle’, wat een ander woord is voor een gesp, maar wij even aan een armbandje of polsband verbinden... die van een horlogebandje om heel precies te zijn!

Zorgvuldig een horlogeband kiezen 

Horlogebandjes spelen een belangrijke rol in de uitstraling van jouw smartwatch of fitnesshorloge. Het is zodoende belangrijk om zowel het horloge als de horlogeband zorgvuldig te kiezen, zodat deze er ook na flink gebruik nog aantrekkelijk uitziet. Of om jouw persoonlijke fashionstijl optimaal te complimenteren! 

Er zijn verschillende soorten materialen die bij moderne smartwatches en fitness- of sporthorloges gebruikt kunnen worden. Maar de meest voor de hand liggende materialen zijn hierbij siliconen, TPU of roestvrijstaal.

Een roestvrijstalen polsband 

Roestvrijstaal is het meest populaire materiaal dat in horloges en haar bandjes gebruikt wordt. Het is niet alleen duurzaam, maar ook behoorlijk betaalbaar. Metaal is op zichzelf een veelzijdig plus duurzaam materiaal dat lang meegaat, zelfs tijdens zwemmen en duiken. 

Hoewel roestvrijstalen banden duurzaam zijn, is metaal van zichzelf redelijk zwaar, dus kan het soms oncomfortabel zijn om het (bij fitnesstrainingen) te dragen.

Een horlogeband van siliconen 

Siliconen bandjes voelen niet alleen comfortabel aan op de huid, maar ze zijn ook verkrijgbaar in verschillende kleuren en motieven. Het fijne aan de siliconen horlogeband is dat deze milieuvriendelijk is. 

Daarna is het materiaal behoorlijk elastisch, dus is het bijna onmogelijk om het siliconen product te vervormen. Over het algemeen is het een heerlijk zacht en glad materiaal om het als een horlogebandje te dragen, het is modieus en zal ook niet zo snel slijten. 

Horlogebandjes van siliconen zijn vanwege het materiaal erg fijn om in de winter te dragen, aangezien het een warm gevoel geeft.

Een TPU armbandje 

Thermoplastisch polyurethaan, of ook wel TPU genoemd, wordt gezien als een brug tussen rubber en kunststof. In vergelijking met siliconen is TPU sterker en goedkoper. Deze banden zijn perfect voor bij het duiken, zwemmen en andere sportieve activiteiten omdat ze zeer comfortabel en flexibel zijn. 

Polyurethaan is een duurzaam, flexibel en waterafstotend materiaal en heeft veel gemeenschappelijk eigenschappen met siliconen. Ze zitten fijn om de hand en passen alsook goed bij een atletische look.

Experimenteer met kleur 

De beste manier om jouw smartwatch of fitnesshorloge aantrekkelijk ogend te houden, is door met horlogebandjes te experimenteren. Pas het polsbandje aan het evenement aan, wees niet bang om wat extra kleur toe te voegen en wees ook niet bang om te experimenteren. Now buckle up voor de keus van een aantrekkelijk smartwatch bandje (of meerdere exemplaren). Je pols en jouw modieuse look zullen jou hier dankbaar voor zijn! 

https://www.kabel-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=buckle

Bronnen: o.a. oviwatch