Live-streaming is momenteel hét ding om te doen op sociale media, of je nu een video broadcast gebruikt om je gedachten te delen met vrienden of de gehele wereld.

Je hebt waarschijnlijk reeds een aantal meldingen gezien dat een vriend(in) een live streaming doet, òf zelf daadwerkelijk die live broadcast bekeken hebt op het web.

Sommige momenten in het leven vragen misschien ook wel om een livestream: zoals protestanten die door jouw straat lopen, de beelden van een directe nasleep van een WK-finale, of misschien zelfs die speech van jouw beste kammeraad op je eigen huwelijk.

Livestreaming biedt je vrienden, familie en volgers ongekende toegang tot wat er direct om jouw heen gebeurt. En bijna elke grote sociale netwerk- en video-app lijkt nu dagenlang een soort livestream-functie te hebben. Denk bijvoorbeeld aan Facebook, Twitter, Instagram of zo.

Vrij eenvoudig

Het goede nieuws is dat livestreaming vrij eenvoudig is, vooral omdat wij allemaal een camera op onze smartphone meenemen.

Het kan echter lastiger worden te kiezen welke service jij precies wenst te gebruiken. Verschillende bedrijven met mobiele streamingopties bieden namelijk verschillende kenmerken.

Wat voor één persoon kan werken, werkt misschien niet voor een ander, en een live broadcast varing die niet werkt, kan jou dan zo frustreren dat je het vervolgens niet meer gebruikt...

Vergeleken met een ‘bare bone’opstelling van enkel een smartphone, gaat een meer professionele aanpak van mobiele livestreamapparatuur allemaal om het verbeteren van jouw broadcast kwaliteit.

Als jij dus wat geld wenst te investeren in een betere live videostreaming experience, denk dan aan het volgende: Een microfoon, statief en een goede app!

Instagram

Als het grootste deel van je vrienden op Instagram zit, dan is er echt geen reden om het niet te gebruiken voor je livestream doeleinden.

De optie om de feed toe te voegen als een semi-permanent verhaal is handig voor iedereen die niet op het juiste moment online was. Je krijgt eveneens een mogelijkelijkheid om te kiezen wie de stream kan zien wel of niet kan zien.

Plus als jij die stream ook in jouw ‘filmrol’ opslaat, dan kan jij deze later eenvoudig delen op andere sites en in andere apps.

Twitter en Periscope

Twitter’s Periscope kan als een afzonderlijke app worden geïnstalleerd of worden gebruikt vanuit Twitter, indien je Periscope niet op je telefoon hebt geïnstalleerd. Je kan hiermee tegelijkertijd zowel op Twitter als op Facebook posten en kijkers beperken tot bepaalde groepen.

Facebook

Facebook wil graag dat iemand zijn ‘stories’ functie begint te gebruiken, welke zij van Snapchat heeft gekopieerd en deze livestreams te laten tellen als onderdeel van die zogenaamde verhalensectie.

YouTube

Als je een nog groter publiek wilt bereiken met je live streaming of als je een broadcast wilt instellen die iedereen overal kan bekijken, dan kan je de optie voor livestreaming overwegen welke in YouTube is ingebouwd.

Wanneer een YouTube livestream is voltooid, kan jij deze op jouw kanaal opslaan (indien nodig met een beperkt publiek) of verwijderen.

Waar wacht je nou nog op? Download de app naar wens, schaf de juiste pro accessoires aan bij Kabel-Mania en start nu meteen je eigen mobiele live broadcast carrière!

https://www.kabel-mania.nl/consumer-electronics-2/live-broadcast

Bronnen: gizmodo.com, washingtonpost.com, e.a.