Het inrichten van jouw (nieuwe) huis is absoluut leuker dan het opzetten van de benodigde beveiligingsmaatregelen. Maar inbrekers slaan keer op keer overal in Nederland toe, dus de veiligheid van het huis zou zeker jouw topprioriteit moeten zijn. Hier zijn wat eenvoudige Kabel-Mania tips die je meteen kan uitvoeren om je nieuwe huis goed te beveiligen.

Beveilig de buitendeuren 

Maak het een inbreker niet te gemakkelijk om zo maar door de voordeur naar binnen te lopen (want velen van hen doen dat schijnbaar wel!). Inspecteer al je buitendeuren om er zeker van te zijn dat de deurkozijnen sterk genoeg zijn, de scharnieren beschermd, en als jouw deur een brievenbus heeft, dat iemand er niet met de hand of zo doorheen kan om gemakkelijk de deur te openen. 

Als jij verhuist naar een woning die iemand anders eerder ‘thuis’ noemde, verander dan de deursloten. Op die manier heb je geen vreemden die een sleutel van jouw huis kunnen hebben.

En het zien van degenen die voor de deur staan, dankzij een Kabel-Mania video deurbel, verhoogt eveneens de veiligheid.

Vergrendel de ramen 

De deuren en ramen zijn de meest voorkomende toegangspunten voor inbrekers. Helaas zijn de vergrendelingen van de fabrikanten op ramen niet altijd effectief, en soms zijn ze ronduit dun. Als jij het uiterlijk van je raamvergrendelingen niet echt mooi vindt, verhoog dan de beveiliging met sloten of sleutelbediende hendels. Maar daar hoef je nog niet te stoppen. 

Want er zijn nog enkele andere goede ideeën om jouw ramen inbraakwerender te maken, zoals bijvoorbeeld door raam- of glasbreuksensoren te installeren en stekelige struiken onder de ramen op de eerste verdieping te planten

Verlicht de omgeving om je huis 

Vandalen, inbrekers en andere criminelen staan niet graag in de schijnwerpers. Houd deze slechterikken zodoende op afstand met voldoende buitenverlichting. Plaats lichten rond jouw voor- en achtertuin, langs paden en in de buurt van de garage en andere buitenconstructies. 

Gebruik deze buitenverlichting nog effectiever met bewegingsgeactiveerde lichten. Bespaar eventueel energie met lampen op zonne-energie, of sluit de buitenverlichting op een timer.

Regel een beveiligingssysteem 

Jouw huis zou het liefst een vorm van beveiligingssysteem moeten hebben, wat al vrij eenvoudig met een doe-het-zelf-systeem van Kabel-Mania kan. Er bestaan tegenwoordig tal van huisbeveiliging opties voor elk budget en ieder beschermingsniveau. 

Denk hiernaast tevens goed na over allerlei slimme additionele functies zoals een rook en koolmonoxide monitoring. 

Iedereen wil graag lekker veilig wonen en Kabel-Mania helpt jou hier een elektronisch handje bij! 

https://www.kabel-mania.nl/security 

Bron: safewise