Ben jij op zoek naar manieren om de kinderen binnen bezig te houden? Probeer dan eens deze leuke en gemakkelijke activiteiten. Waaronder zelfgemaakt speeldeeg, papier-maché en nog veel meer! 

Met slechts een paar keukenkastingrediënten en basisbenodigdheden kun je jouw kleintjes thuis uren lang bezig houden met deze leuke activiteiten voor de kids. Dat is perfect voor als ze van school thuiskomen of als er een lange regenachtige dag voor de deur staat. 

De meeste van deze activiteiten kun je gewoon met behulp van items die je al in huis hebt doen. Dit vermaak kan soms wel een beetje rommelig zijn, dus zorg ervoor dat jij jouw keukentafel met krantenpapier of zoiets dergelijks bedekt voordat je eraan begint!

Maak je eigen speeldeeg / play dough 

Als je eenmaal hebt ontdekt hoe gemakkelijk het is om thuis je eigen speeldeeg te maken, dan kijk je nooit meer naar de dure versies in de winkel! Met 8 eetlepels bloem, 2 eetlepels tafelzout, 60 ml warm water, 1 eetlepel plantaardige olie plus welke kleurstof dan ook kun je al play dough tevoorschijn toveren. 

Dit is absoluut één van de favoriete kinder binnenactiviteiten. Kinderen kunnen daarbij speciale koekjes mallen gebruiken om hun gewenste vormen eruit te halen of hun eigen modellen te maken.

Word creatief met papier-maché 

Papier-maché is goedkoop en gemakkelijk zelf te maken. Binnen 10 minuten maak je simpel 1 grote batch met behulp van een oude krant of tijdschriften, 1 afgestreken mok bloem en 1 afgestreken mok warm water. Plus eventueel wat extra kraanwater om het los te maken. 

Je kunt deze papier-maché gebruiken om allerlei voorwerpen te bedekken. Plus wanneer het eenmaal droog is, dan kan het geschilderd worden of met glitter, veren of kralen gedecoreerd worden. Leer ook papier-maché te maken en laat je kids daarmee creatief aan de gang gaan!

Ga aan de slag met aardappelstempels 

Vooral peuters zullen dol op het gebruik van deze eenvoudige stempels zijn. Om zo allerlei kaarten en afbeeldingen te maken. Er zijn dan uiteraard wel volwassenen nodig om eerst aardappelstempels te maken. Iets waar je ook koekjes mallen en aardappelschilmes voor kunt gebruiken. Plus door een aantal potten kindvriendelijke verf klaar te zetten. 

Maar de kleintjes kunnen dan direct creatief worden en hun eigen unieke ontwerpen maken. Heb je even geen geschikte aardappelen in huis? Je kind kan dan altijd nog hand- en vingerverven!

Laat ze met slijm spelen 

Het spelen met slijm is erg populair bij kinderen van alle leeftijden. Dus hebben we hier voor jou een volledig natuurlijke manier om je eigen slijm thuis te maken. Dat is een grote aanrader, want sommige kant-en-klare versies bevatten vervelende chemicaliën. 

Dus maak je simpel binnen 15 minuten 1 grote bal of 2 kleinere ballen slijm. Je hoeft hier enkel maar 200 gram gezeefde maïzena, 50 gram poedersuiker, 175 ml kokosmelk (uit blik) met een paar druppels gel kleurstof voor levensmiddelen samen te voegen. Dit betekent dat deze ingrediënten veilig voor kinderen zijn om in hun mond te stoppen. Hoewel we het afraden om er een complete maaltijd van te maken! 

Let op: het slijm kan soms een beetje uitdrogen als je ermee speelt. Maar als dit gebeurt, dan kneed je het gewoon met natte handen om het weer zacht te maken. 

Ouders zijn vaak op zoek naar interessante binnenspellen voor kinderen. Hopelijk zijn de bovenstaande Kabel-Mania tips interessante startpunten. 

INDOOR ACTIVITIES

Bron: bbcgoodfood