Een laptop sleeve is een hoesje welke speciaal ontworpen is om nauwsluitend over de ‘huid’ van jouw laptop te passen.

Zo’n sleeve kan prima meehelpen de hoeveelheid stof of vuil die je laptop bereikt tot een minimum te beperken en kan eveneens beschermen tegen normale stoten en schokken.

Ze bieden echter niet altijd voldoende bescherming tegen zware laptop mishandelingen zoals bij het laten vallen van de laptop van een flinke hoogte.

Bescherming

Misschien is het belangrijkste voordeel van het gebruik van een laptop hoesje de bescherming tegen schade. Laptops zijn meestal dure apparaten welke voorzichtig behandeld moeten worden als jij ze een lange levensduur wilt laten beleven.

Als jij jouw laptop in een hoesje voor een laptop plaatst, kan deze voorkomen dat de laptop in contact komt met al het mogelijke vuil welke op de bodem van een computer- en aktetas bevindt.

Sommige sleeves hebben bovendien waterafstotende eigenschappen, waardoor ze goed tegen het morsen van drankje of onbedoelde blootstelling aan regen kunnen beschermen.

Schoonmaken

Als jij een hoesje gebruikt met jouw laptop, betekent dit dat jij het beeldscherm en het chassis van jouw apparaat minder vaak hoeft schoon te maken.

Het reinigen van een computer kan soms een tijdrovend proces zijn en het schoonmaken van de laptop kan bovendien bijzonder lastig zijn omdat niet alle ontwerpen eenvoudig toegang bieden tot de binnenkant van de machine.

Door vervelende stof via een laptop hoesje af te weren, kan jij jouw laptop langer schoon houden, waardoor de levensduur mogelijkerwijs alsook toeneemt.

De beperking

Het is belangrijk om realistisch te zijn over de beschermende eigenschappen van jouw laptop hoesje: Ze kunnen je laptop maar tot op zekere hoogte beschermen.

Alhoewel de meeste modellen dusdanig zijn ontworpen om enige vorm van stootbescherming te bieden èn sommige over waterafstotende eigenschappen beschikken, is het onwaarschijnlijk dat ze samen met jouw laptop een flinke val van een aanzienlijke hoogte kunnen weerstaan of een duik in het zwembad kunnen overleven.

De nauwsluitende aard van de laptop sleeve betekent dat ze over het algemeen niet dezelfde bescherming aanbieden welke een robuuste backpack of opbergkoffer wel zou bieden.

Het aanbod

Een standaard laptop hoesje kost hier bij Kabel-Mania afhankelijk van het model slechts tussen de 7 en 27 euro. Duurdere sleeve modellen zijn veelal wat modieuzer en bieden daarnaast ietwat meer mogelijkheden.

Kijk zelf maar even naar alle mogelijkheden van een beschermend laptop hoesje hier bij Kabel-Mania.nl

https://www.kabel-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=laptop+hoesje

https://www.kabel-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=backpack


Bron: smallbusiness.chron.com