Het zijn vaak de kleine dingen in het leven die een groot verschil maken en dit geldt ook voor de tafel of bureau lamp. Een tafellamp dient voornamelijk om wat extra verlichting in huis of op kantoor te genereren. Het zorgt veelal niet alleen voor handig leeslicht, maar naast een bed ook voor een aangename nachtverlichting.

De voordelen 

Een tafel of bureau lamp heeft tal van voordelen omdat het niet alleen fijn verlicht, maar ook wat extra sfeer aan een huis toevoegt. Eén van de grootste voordelen van het hebben van een tafellamp in huis is dat de ogen tijdens het werk of lezen er minder snel vermoeid door zullen raken. Een productievere lees- en werkervaring wordt immers versterkt door prima verlichting. 

Het tweede voordeel van het gebruik van een tafel lamp is dat het energie kan besparen. Grote lampen verbruiken namelijk meer energie en brengen kosten vaak ook meer. Een tafellamp verbruikt minder elektriciteit, maar de helderheid is daarentegen zeer efficiënt. 

Het derde voordeel van een Kabel-Mania tafel lamp is natuurlijk het mooie uiterlijk ervan dat schoonheid aan jouw huis of kantoor zal toevoegen. 

Plus vergeet bij het uitkiezen van een decoratieve lamp die bij jouw stijl en omgeving past ook niet het beoogde gebruik in overweging te nemen. De juiste taaklamp voegt uiteraard een extra waarde aan stijl, sfeer en functionaliteit aan jouw kamer toe!

Hoe een tafel lamp per kamer te selecteren 

Met een opvallend compact ontwerp kunnen deze kleine verlichtingsarmaturen gemakkelijk in vrijwel elk interieur genesteld worden. 

Entree/hal - Verlicht je entree voor jouw gasten en ieder ander persoon die door de voordeur binnenkomt met wat extra verlichting bovenop jouw consoletafel of dressoir. Daarop geplaatst, kan het ook wat extra licht werpen op enkele accenten in de hal. Zoek naar eenvoudige vormen en een tijdloos ontwerp met kenmerken zoals zachte rondingen en bijvoorbeeld een linnen kap. 

Woonkamer - Geef jouw gezin ‘s avonds een warme, vriendelijke omgeving met een prachtige verlichting die een comfortabele en uitnodigende sfeer creëert. Plaats de tafel lamp voor extra functionele doeleinden in de buurt van een fauteuil of loveseat om zo als een geïmproviseerde leeshoek te dienen. Plaats het eventueel op een bijzettafel bij een bank om zo een sfeervolle verlichting te bieden voor iedereen die ontspant of tijd in de kamer doorbrengt. 

Thuiskantoor - Een geweldige bureaulamp kan het verschil maken in jouw werkruimte, want met de heldere en gerichte spot van een bureaulamp blijf je gefocust op de taak die voor jou ligt. Speciaal ontworpen om de productiviteit te bevorderen en te helpen bij het lezen van documenten, schrijven en werken in het algemeen, past deze stijl van licht perfect in de hoek van jouw thuiskantoor. Zoek idealiter naar exemplaren met verstelbare halzen, waarmee jij het licht naar behoefte kunt draaien of positioneren. 

Slaapkamer - Houd bij het zoeken naar bedverlichting rekening met de hoogte van de lamp. De lampenkap moet zo ver uitsteken dat de lamp niet in jouw ogen schijnt als jij op je bed gaat liggen. De lamp zelf moet allicht voldoende licht geven om er goed bij te kunnen lezen, maar voor ontspanningsdoeleinden moet het uitgestraalde licht gemiddeld tot zacht blijven.

Perfect sfeer aanbrengen 

Een lamp is de perfecte manier om sfeer te brengen in een slaapkamer, woonkamer, eetkamer of serre. En omdat geen ruimte hetzelfde is, biedt Kabel-Mania een grote variatie aan tafel en bureau lampen die perfect bij jouw specifieke woonlook passen. Maar hoe jij je tafellampen ook uitkiest, je zult er in ieder geval vloerruimte mee besparen, plus een aangename dynamische verlichting toevoegen in elke kamer van jouw huis. 

LED LIGHT DESK LAMPS 

Bronnen: o.a. quora, interior-deluxe, crateandbarrel