Denk jij eraan een Android TV Box van Kabel-Mania aan te schaffen, maar weet jij niet waar je moet beginnen? Welnu, dan is deze mini gids iets voor jou! We hebben hier namelijk allerlei informatie verzameld over Android TV streaming boxes.

Wat is Android TV? 

Android TV is een geoptimaliseerde versie van het Android besturingssysteem van Google voor jouw TV. Het is vooraf geïnstalleerd op elke Android TV box. Het Android besturingssysteem werkt met de hardware samen om zo naadloos audio- en videobestanden en andere apps voor jou af te spelen.

Wat is een Android TV Box? 

Een TV box is een kleine minicomputer die geleverd wordt met het Android TV besturingssysteem erop. Het is geoptimaliseerd voor jouw televisiescherm en wordt met een afstandsbediening geleverd zodat jij door de menu’s kunt navigeren en apps kunt starten. 

Anno 2021 lijken de meeste TV boxen qua specificaties en features behoorlijk op elkaar. Dit zijn echter enkele specificaties die belangrijk kunnen zijn: Android 5 of hoger / 4K video-ondersteuning / H.265 ondersteuning / 2 GB RAM (4 is beter) / 32GB harde schijf (64 is beter). 

TV boxen worden geleverd standaard met de Google Play Store geleverd, waarmee je officiële apps zoals Kodi kunt installeren. De nieuwste versie van Kodi is niet meer compatibel met Android 4.4 of eerder. Je hebt zodoende minimaal Android 5 nodig om Kodi te installeren en te gebruiken. Gelukkig draaien de meeste Android TV boxes tegenwoordig al Android 8 of 9. 

Sommige goedkope Android boxen bieden geen 4K video-ondersteuning. Je kunt toch maar beter voor een 4K mogelijkheid kiezen, want je weet het maar nooit wanneer je ernaar zou kunnen upgraden en dit zal je TV box toekomstbestendiger maken. 

Een H.265 video-ondersteuning is alsook prettig. Dit is een modern videobestandstype dat door de meeste nieuwe Android boxen ondersteund wordt. Het zorgt voor video’s van betere kwaliteit in een kleiner bestandsformaat, wat minder buffering betekent. Met kleinere bestandsgroottes is alsook beter te streamen.

Live TV apps en retro games 

Want naarmate je meer vertrouwd raakt met jouw Android streamingbox, dan zul je uiteindelijk geïnteresseerd zijn in het installeren van enkele live TV apps hierop, zoals Sling TV en fubu TV. Daarnaast bestaan er uiteraard alsook Netflix en Amazon Prime. 

Het Android besturingssysteem stelt je trouwens ook in staat om allerlei game-emulators te gebruiken die met jouw favoriete retro-games een non-stop plezier kunnen bieden! Sluit er gewoon een compatibel gamepad op aan en geniet van een urenlang speelplezier met de populairste games van decennia geleden.

De air mouse voor vlotte toegang media 

Een air mouse afstandsbediening is tevens een aangename aanvulling op jouw TV box, want hiermee kun je heel handig met een aanwijzer op items op het scherm klikken en de aanwijzer verplaatsen door de afstandsbediening te bewegen. 

Android TV boxes van Kabelmania zijn sublieme streamingapparaten die vlot met een televisie verbinding maken om jou aangenaam toegang te verstrekken tot vele films, TV programma’s, livekanalen, games en nog veel meer. Is dat ook niet iets fijns voor jou? 

https://www.kabel-mania.nl/catalogsearch/result/?q=android+tv+boxes

Bronnen: koditips & troypoint