Opzij, opzij, opzij

Maak plaats, maak plaats, maak plaats

We hebben ongelofelijke haast

Opzij, opzij, opzij...

Herman van Veen zong er reeds in 1977 (!) over en het is nog steeds erg actueel. Sterker nog, in de jaren erna moest alles zelfs nog sneller plaatsvinden. Snel, sneller, snelst: dat is de wereld waarin wij leven!

Alles snel!

Niet alleen in liedjes, zoals Fast Cars van Tracy Chapman en Fast Love van George Michael moet het er erg lekker snel aan toe gaan, maar ook in de Fast & The Furious films is snelheid waar het allemaal om draait.

De wereld draait zodoende door, maar met een extra tandje erbij denk ik dan maar. In de hoogste versnelling dendert ook de technologische ontwikkeling steeds verder.

In de nieuwe wereld zijn het dan ook niet de grote vissen die de kleine vissen eten, maar het zijn de snelle vissen die de langzame vissen verorberen. Yam yam, dat is een lekkere snelle snack!

Snel is fijn!

Maar wanneer alles snel moet, is dit niet altijd een probleem hoor! Soms is snel juist heel fijn, en dan heb ik het echt niet enkel over snel rijk worden of heel stiekem een snelle wip!

Hier bij Kabel-Mania zijn er bijvoorbeeld snel laders die er voor zorgen dat jouw uitgepufte smartphone weer snel van apegapen tot een rappe behulpzame rakker gereanimeerd wordt. Lekker snel is dan fijn, want dan kan jij jouw afgeremde mobiele leven weer vliegensvlug voortzetten!

Of wat dacht je van een USB kabel die heel vlot al jouw data van jouw telefoontje naar de PC overdraagt. Tijd is geld zeggen ze wel, welnu dat geldt hier dan ook wel een beetje. Want een vlugge overdracht zorgt voor minder gapen bij gebruik of vermoeidheid van het wachten...

Moderne techniek die jouw bestaan veraangenaamt, is iets dat momenteel wel als vanzelfsprekend ervaren wordt. De meeste mensen realiseren echter niet bij hunzelf hoe het doorbrengen van onze ‘wakkere uren’ in de loop der eeuwen veranderd is.

Heel vroeger moesten wij namelijk zoeken naar brandhout, water en voedsel, maar de tech revolutie van de afgelopen decennia hebben ons hier flink van bevrijd. Overleven is een makkie geworden: Koop een kant-en-klaar voedsel pakketje en jouw overleving is behoorlijk snel weer gepiept... Dankzij een minuutje of twee in de magnetron! Biep piep klaar!

De snelle toekomst

De wereld wordt kortom sneller en het vermogen dat er is om de wereld te veranderen wordt eveneens groter. We hebben steeds meer mensen die steeds meer kennis delen, met hogere snelheden en lagere kosten dan ooit tevoren. En die snelle WiFi of Ethernet verbinding van Kabel-Mania draagt hier ook aan bij!

Jazeker, wees er maar snel op voorbereid, want die snelle toekomst komt er sneller aan dan jij denkt! Je vind het hier nu of in de (nabije) toekomst allemaal terug in de gadgets en tech producten van Kabel-Mania.

En als jij je nou afvroeg waarom ik dit alles zo ultra-fast schreef, nou dat is omdat ik ook benieuwd ben naar de afloop. De snelle toekomst zal het leren!

snel