Vandaag hebben we het hier bij Kabel-Mania over een wel heel bekend huishoudelijk voorwerp: de timer. Die goeie ouwe timer, we kennen ‘m eigenlijks allemaal wel, maar voor degenen die hier toch nog even over twijfelen volgt er hier een omschrijving:

Een timer is een gespecialiseerd type klok dat gebruikt wordt voor het meten van specifieke tijdsintervallen. Timers kunnen worden onderverdeeld in twee hoofdtypen. Een timer die vanaf nul optelt voor het meten van de verstreken tijd, wordt vaak een stopwatch genoemd, terwijl een apparaat dat aftelt vanaf een bepaald tijdsinterval, meestal een timer wordt genoemd.

Een wel heel eenvoudig voorbeeld van dit aftellende type is een zandloper. De meeste timers geven een indicatie dat het ingestelde tijdsinterval is verstreken. Bij de zandloper raakt de tijd gewoon op…

Een tijdschakelaar of tijdmechanisme die een schakelaar activeert, wordt soms ook wel een ‘timer’ genoemd. En laat dat nu net het type timer zijn die Kabel-Mania jou aanbiedt.

Elektronische timer

De timers van Kabel-Mania zijn om precies te zijn elektronische timers. Het zijn in wezen kwartsklokken met speciale elektronica en kunnen een hogere precisie bereiken dan mechanische timers.

Elektronische timers bevatten digitale elektronica en hebben veelal een digitaal display. Ze bevatten daarnaast geïntegreerde schakelingen.

Deze individuele timers worden geïmplementeerd als een soort eenvoudig computersysteem met één chip, vergelijkbaar met een horloge. Er zijn zelfs heel indrukwekkende super slimme jongens bij met een geheel extra elektronisch systeem: de zogenaamde smart timer.

Hey Alexa!

Dit is een timer waar je ook in het echt mee kan praten, althans via jouw mobieltje of zo. Het besturen van jouw timer loopt dan bijvoorbeeld via de Alexa app met behulp van je stem. Jazeker, zo zal die timer van jou zo via een spraakassistent toch nog weten wie de baas is!

En het voordeel van al dit timen? Enkele voordelen of mogelijkheden van elektrische timers lees je hier:

Het waarschuwt jou voor de tijd

Ja, echt waar! Elektronische timers gaan niet enkel over thuisbeveiliging en energie-efficiëntie, ze zijn ook een geweldige manier om te weten hoeveel tijd is verstreken.

Bepaal de hoeveelheid tijd

Je kan heel eenvoudig een timer instellen om te bepalen hoeveel televisie- of videogame toegang je kind mag hebben. Stel simpelweg de timer in en het apparaat wordt op de toegewezen tijd uitgeschakeld. Zo zijn er geen argumenten meer over toegang tot TV of videogames. Maar kan natuurlijk nog steeds wat zure gezichten veroorzaken…

Bespaar energie en geld

Wanneer je op vakantie bent, dan wil jij het licht niet de hele dag en nacht aan laten staan. Stel in plaats daarvan een lichttimer voor veiligheid en beveiliging in, en deze wordt dan enkel ‘s nachts ingeschakeld om mogelijke indringers af te schrikken.

Het is daarnaast ook belangrijk dat het verandalicht of andere buitenverlichting ingeschakeld is als het donker wordt. Dit kan een vervelende val helpen te voorkomen voor wanneer jij wel thuis bent!

Lichten en apparaten in- en uitschakelen lijkt misschien een heel eenvoudige taak, maar omdat we hier niet altijd zelf de controle over hebben (bijvoorbeeld wanneer we in slaap vallen of het vergeten), dan is het echt wel de beste keus om dit werk aan de (smart) machines over te laten.

Een elektrische timer zal ook jouw leven enorm veraangenamen. Wij van Kabel-Mania beloven dat ten top!

timer

Alexa