Of jij veel videogesprekken via Skype of Hangouts uitvoert, podcasts opneemt, muziek maakt of heel misschien een ontluikende YouTube beroemdheid bent, dan heb je echt wel een fatsoenlijke Yanmai microfoon nodig voor jouw desktop PC of laptop.

Vertrouw in dat geval ook zeker niet op die super basic microfoon die bijvoorbeeld in jouw laptop is ingebouwd. Dus als jij flink aan het gamen bent, podcasting of muziek opneemt, hier bij Kabel-Mania.nl vind je zeker wel een geschikte budget Yanmai microfoon voor al jouw geluids behoeften.

Wanneer je al op zoek was naar een microfoon, dan had jij vast al een specifiek gebruik in gedachten. Niet alle microfoons zijn hetzelfde. Een microfoon die goed werk verricht bij live streaming van games kan een muzikale ramp zijn, en het zuivere signaal dat je wellicht krijgt van een topmicrofoon die op muzikanten is gericht, biedt mogelijkerwijs veel meer natuurgetrouwheid (en minder gemak) dan wat je nodig hebt voor een podcast.

Een microfoon voor gaming / live streaming. Gamers die hun gameplay willen opnemen of live willen streamen lijken dezelfde dingen nodig te hebben als muzikanten die duidelijke vocalen willen opnemen. Maar muzikanten die met een puur signaal vocalen opnemen, zullen de opgenomen vocalen dan waarschijnlijk in een meersporen opname situatie mengen, door EQ, dynamische compressie en misschien nagalm toe te passen.

Microfoons voor podcasting. Bij iedere microfoon staat duidelijkheid voorop, maar bij podcasts moet je rekening houden met de spreker. Indien je een ervaren spreker bent met een uitstekende microfoontechniek, dan heb je niet een microfoon nodig met DSP functies.

Denk daarnaast ook aan ‘windschermen’ (nee, da’s niet zo één van op een auto!) en anti popfilters om vervelende bijgeluiden en geluidsvervormingen te voorkomen.

Een microfoon voor muziekopnames. Jij wilt hier uiteraard een microfoon gebruiken die een nauwkeurig plus duidelijk signaal afgeeft, maar het valt niet te ontkennen dat technici en producenten consequent naar bepaalde soorten microfoons reiken vanwege hun specifieke kenmerken.

Yanmai microfoons zijn met name condensator microfoons. In condensator microfoons bevindt zich een dun geleidend diafragma dichtbij een metalen plaat, een backplate genaamd, waardoor een condensator wordt gecreëerd.

Condensator microfoons gebruiken een externe voeding, interne batterijen of fantoomvoeding geleverd door de mixeringang.

Er zijn hier bij Kabel-Mania allerei verschillende soorten Yanmai condensator microfoons.

Kijk dus zeker even in het assortiment of er een interessante Yanmai variant voor jouw doeleind bij zit.

Een Yanmai microfoon van Kabel-Mania: dat klinkt goed!

https://www.kabel-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=Yanmai