Waarom een Yanmai podcast microfoon

Als je van het opnemen van podcasts houdt, dan is het goed om te weten dat, afgezien van een interessante inhoud, goede geluidskwaliteit één van de belangrijkste factoren is die het succes van je show dicteert.

Jij hebt misschien al een behoorlijk ‘juicy’ onderwerp op de tong, maar al die luisteraars van jou zullen al snel hun interesse verliezen als jouw audio niet helder en duidelijk is.

Dat gezegd te hebben, zou jij echt wel willen investeren in kwalitatief hoogwaardige podcastingapparatuur, waaronder je computerhardware en -software, een compatibel opnameapparaat, betrouwbare maar toch betaalbare studiomonitoren èn natuurlijk jouw Yanmai podcast microfoon van Kabel-Mania.

De beste microfoon voor podcasting

Als je op zoek bent naar een goede podcastmicrofoon voor jouw setup, dan zal jij al snel leren dat er twee verschillende soorten microfoons zijn, namelijk: Dynamisch en condensator.

Beide zijn geweldig voor podcasts, maar de condensator microfoon neemt nauwkeuriger audio op en is over het algemeen gevoeliger voor luide geluiden. Daarom vind je deze veelal terug in opnamestudio’s.

Ontwerp

De voor jou beste Yanmai podcast microfoon uitkiezen. Het uiterlijk en ontwerp van jouw microfoon zijn belangrijk voor de manier waarop je ermee wilt werken bij het opnemen van een podcast.

Heb je een microfoon nodig die op een bureau staat? Of wil je het op een microfoonstandaard laten hangen? Staat die microfoon voor je of naast je?

De antwoorden op deze vragen bepalen het ideale ontwerp voor de microfoon waar jij naar op zoekt bent.

Richtinggevoeligheid

Microfoons leggen het geluid vast vanuit één of meerdere richtingen. Dit worden ophaalpatronen genoemd. De manier waarop jouw Yanmai podcast microfoon dus geluid opneemt, heeft een grote invloed op het geluid dat voor jouw podcast wordt opgenomen.

Condensator microfoons vangen het geluid veelal vanaf de voorkant op en minder vanaf de zijkanten. Omni-directionele microfoons vangen daarentegen vanuit alle richtingen geluiden op, inclusief het omgevingsgeluid.

Gebaseerd op deze feiten kan jij vervolgens een beslissing nemen over welk type Yanmai podcast microfoon het beste jouw geluid kan vastleggen.

Over het algemeen zijn dit condensator podcast microfoons, wat betekent dat ze het grootste deel van het geluid aan de voorkant van de microfoon oppikken...

De keus is gemaakt... en:

Of jij nou een beginneling bent die helemaal van het begin aanvangt, of een reeds actieve podcaster die zijn uitrusting wil upgraden, jij vindt hier bij Kabel-Mania altijd wel een Yanmai podcast microfoon die bij jou past.

Yanmai

Bronnen: adorama.com & shoutmeloud.com