Hallo lezer, laten we dit blogbericht eens beginnen door heel eerlijk te zijn en te zeggen dat al die hopeloze losse kabels in jouw huis of kantoor erg lastig zijn. Of dacht jij daar soms anders over? Maar soms is het aaneenrijgen van allerlei kabels de enige manier om bedrade apparaten, zoals internet tv’s, mediaspelers, computers, gameconsoles, of andere gadgets in verafgelegen delen van het huis in een netwerk te plaatsen. Maar is dit ook wel echt nodig? Lees hier bij Kabel-Mania meer over een WiFi bridge, zoals die van VONETS.

Wat is een WiFi bridge? 

Een WiFi bridge ontvangt heel simpel gezegd een signaal van jouw draadloze router en stuurt dit naar bedrade apparaten, waardoor jouw WiFi netwerk uitgebreid wordt. Zo’n bridge maakt het makkelijk om jouw netwerkdekking snel uit te breiden naar de verste hoeken van jouw huis of zakelijke omgeving zonder hier hopeloze bekabelingen voor toe te passen. 

Een WiFi bridge is gebaseerd op het 802.11 protocol die één of meerdere Ethernet poorten bevat om er computers of andere apparaten op aan te sluiten. Net zoals bij alle WiFi hotspots, is er zo geen bekabeling nodig. Het kan bijna overal geïnstalleerd worden om zo draadloos data naar een andere WiFi bridge of toegangspunt te verzenden dat eveneens op het hoofdnetwerk aangesloten is.

Het aansluiten van een VONETS USB WiFi bridge 

Het is vrij eenvoudig om een VONETS of andere USB WiFi bridge in werking te stellen. Allereerst moet jij het wachtwoord van jouw WiFi netwerk op de WiFi bridge instellen, zodat de bridge met je netwerk kan communiceren. Hiervoor is een (Windows) computer met een beschikbare netwerkpoort (RJ45) en USB poort vereist. 

Installeer de installatiesoftware die bij de WiFi bridge wordt geleverd en start jouw computer vervolgens opnieuw op na de installatie. Voer het installatieprogramma uit dat je zojuist hebt geïnstalleerd en volg de instructies. Tijdens de installatie moet er een oranje functielampje op de VONETS WiFi bridge oplichten. 

Als jouw computer al over een draadloze verbinding beschikt, is het aan te raden deze draadloze verbinding uit te schakelen tijdens het instellen van de WiFi bridge. 

Nadat je de draadloze instellingen correct op de WiFi bridge hebt ingesteld (deze moeten overeen komen met de draadloze beveiligingsinstellingen van jouw router), moet jouw computer nu via de WiFi bridge draadloos een verbinding kunnen maken met jouw netwerk. Er zou nu een blauw lampje op de VONETS WiFi bridge zichtbaar moeten zijn. Als deze knippert, dan betekent dit er data wordt gedownload of geüpload. 

Vervolgens kan jij deze WiFi bridge op elk gewenst apparaat aansluiten dat jij draadloos in jouw netwerk wilt laten werken.

Conclusie 

Draadloze bridges, zoals die van VONETS, maken het wel heel gemakkelijk om allerlei bekabelde netwerkapparaten, zoals de op jouw internet aangesloten smart tv’s en gameconsoles, draadloos op jouw thuisnetwerk aan te sluiten, zodat jij je woonkamer heerlijk vrij kan houden van een wirwar van chaotische kabels. 

COMPUTER & NETWORKING ROUTER & MODEM & SWITCH WIRELESS ROUTERS

Bronnen: eu.dlink, computeronline & pcmag