Een betrouwbaar en snel WiFi signaal in jouw hele huis krijgen kan soms een uitdaging zijn. Misschien is er een ‘dode WiFi zone’ in een slaapkamer boven waar je kinderen toch graag een film willen streamen, of misschien valt het signaal weg in de achtertuin. Dit is waar een WiFi signaal booster en/of extender van Kabel-Mania kan assisteren. 

Iedereen weet wel dat WiFi in veel huizen net zo onmisbaar is geworden als elektriciteit, ondanks dat de prestaties van het WiFi netwerk soms ontoereikend kan zijn. Want alle elektrische apparaten plus architectonische kenmerken, zoals gewapend beton, kunnen namelijk interferentie veroorzaken, waardoor zelfs de krachtigste WiFi router enkele plekken niet bedienen kan.

Wat is een WiFi signaal booster 

Een WiFi signaal booster of versterker vergroot het dekkingsoppervlak van het WiFi netwerk door bestaande signalen te ‘boosten’ of versterken. Hiermee kunnen alle draadloze apparaten binnen deze uitgebreidere dekkingsruimte met internet of een vergelijkbaar draadloos netwerk verbinding maken. 

Het is een unieke oplossing die werkt door een bestaand en zwak WiFi signaal uit de lucht te halen, en het vervolgens te versterken voordat het jouw WiFi signaal naar meer ruimtes verzendt waar dat nodig is. 

De WiFi signaal booster helpt jou zo om op een efficiënte wijze jouw huidige WiFi netwerk uit te breiden, om zo meerdere verdiepingen in een gebouw, alle hoeken van een huis en zelfs jouw tuin te kunnen bereiken.

Een draadloze WiFi extender en repeater 

Een WiFi extender is een op zichzelf bestaand apparaat die zich tussen jouw draadloze router en de locatie bevindt waar jij een betere WiFi dekking wenst. Net als bij een draadloze repeater, pakt een draadloze extender het bestaande WiFi signaal van jouw draadloze router op en zendt het opnieuw uit. 

In tegenstelling tot een repeater wordt het signaal bij een WiFi extender  opnieuw op een ander draadloos kanaal uitgezonden dan het kanaal dat door jouw draadloze router gebruikt wordt. 

De grote uitdaging bij het plaatsen van een extender of repeater is de locatie waar jij het installeert. Een onjuiste positionering betekent dat deze mogelijk niet voldoende WiFi signaal van jouw router ontvangt om dit tegelijkertijd door te sturen of opnieuw uit te zenden, om zo op jouw gewenste plaats te kunnen streamen, online gamen of een video te bekijken.

Meer WiFi gemak en plezier 

De installatie van een WiFi booster, extender of repeater neemt veelal slechts enkele minuten in beslag. Het geeft jouw huis of kantoor een perfecte WiFi dekking. Onthoud hierbij dat de beste plek om een WiFi extender of extender te plaatsen halverwege het gebied is waar het WiFi signaal ‘raadselachtig’ verdwijnt, de zogenaamde dode zone. 

Tijdens het installatieproces zal de Kabel-Mania WiFi repeater, extender of booster jouw netwerkbereik vergroten, zodat jij toch nog al jouw computers, tablets en smartphones met een verminderde interferentie met jouw netwerk verbonden kan houden. 

WiFi signaal booster

WiFi extender

WiFi repeater