Een smartwatch is een draagbaar apparaat dat is ontworpen om op een pols te worden gedragen. Smartwatches, net zoals smartphones, gebruiken touchscreens, bieden apps en registreren vaak je hartslag en andere vitale functies.

Wat doen smartwatches?

De steeds moderner wordende smartwatches hebben alsmaar meer consumenten ertoe aangezet het gebruiksgemak van het dragen van een mini-computer om hun pols te waarderen.

Bovendien vullen deze speciale smartwatch horloges bij buitenactiviteiten vaak andere, omvangrijkere apparaten aan in de toolkit van een wereld-avonturier.

De meeste smartwatches zijn bedoeld voor dagelijks gebruik of voor specifieke doeleinden en bieden veelal een reeks standaardfuncties aan, zoals:

Notificaties / meldingen

Smartphones geven meldingen weer om jou te attenderen op belangrijke evenementen of activiteiten. Dit soorten meldingen verschillen per smartwatch. Apparaten die op een smartphone zijn aangesloten, kunnen eenvoudig de meldingen van de telefoon op jouw pols spiegelen, maar andere smartwatches geven meldingen weer die alleen een wearable kan bieden.

Apps

Behalve het weergeven van meldingen vanaf je telefoon, is een smartwatch alleen zo goed als de apps die het ondersteunt. Deze app ecosystemen variëren per horloge. Smartwatches met een speciaal doel, zoals wandelen of duiken, ondersteunen over het algemeen enkel de apps die ze nodig hebben om dat doel te bereiken zonder de mogelijkheid om ander type apps toe te voegen.

Mediabeheer

De meeste smartwatches die zijn gekoppeld aan smartphones kunnen het afspelen van media voor jou beheren. Als jij bijvoorbeeld naar muziek op een mobiele telefoon luistert, dan kan je jouw smartwatch gebruiken om het volume en de nummers te wijzigen.

Fitness tracking

Wanneer jij een hardcore atleet bent, dan is een speciale fitness smart armband waarschijnlijk een betere keuze dan een smartwatch. Toch bevatten veel smartwatches een hartslagmeter en stappenteller om al je trainingen bij te houden.

Een goede levensduur van de batterij.

Moderne smartwatches zijn voorzien van batterijen die jou bij normaal gebruik de gehele dag ondersteunen. Maar dit batterijgebruik varieert: sommige exemplaren werken tot 18 uur (zoals de Apple Watch) bij standaard gebruik op een enkele lading, terwijl andere varianten meerdere dagen werkzaam zijn zonder opgeladen te hoeven worden.

En dan zijn er soms nog andere mogelijkheden, zoals: Berichten beantwoorden met je stem, of een GPS connectie voor het bijhouden van jouw locatie of het ontvangen van locatiespecifieke waarschuwingen.

Typen smartwatches

In het algemeen bezetten smartwatches twee niches in de markt voor wearables. Ten eerste, een universele smartwatch welke vorm en functie combineert. Daarnaast zijn er gespecialiseerde apparaten, zoals: Hiking watches, duikhorloges en smartwatches specifiek voor piloten.

Zie jij alle voordelen al voor je?

Als je nog nooit een smartwatch hebt gebruikt, dan weet ik wel zeker dat je nu flink overtuigd bent van het gemak ervan! Dus, wanneer jij een fan bent van mobiliteit en gebruiksgemak, dan is er momenteel niets beters om je ‘connected’ te houden.

Vergelijk het nu zelf èn shop heel slim een smartwatch hier online bij Kabel-Mania.nl

https://www.kabel-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=smartwatch

https://www.kabel-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=smart+armband

Bron: lifewire.com