Ontsnappen aan de realiteit is tegenwoordig behoorlijk aantrekkelijk geworden. Dus hebben we hier bij Kabel-Mania de beste low-budget VR headsets om dat te doen! 

Hoopvolle enthousiastelingen hebben jaren gewacht tot virtual reality (VR) betaalbaar werd voor hun technische gadgets thuis. En nu er behoorlijk wat personen onder ons momenteel veel meer thuis blijven zitten, wordt het idee om het huis te ‘verlaten’ door een wereld van VR binnen te stappen veel aantrekkelijker.

Jouw eigen VR omgeving! 

En geloof het of niet, de VR technologie is zo sterk gegroeid dat er nu verschillende manieren zijn om in bijvoorbeeld de wereld van VR gaming terecht te komen. Er zijn headsets die verbinding maken met gaming computers. Wij bij Kabel-Mania hebben met name headsets die op smartphones aangesloten kunnen worden. 

Verder zijn er evenzo varianten als de PlayStation VR (PSVR), die verbinding maakt met een gameconsole. Plus er zijn zelfs stand-alone headsets of die helemaal nergens verbinding mee hoeven te maken. Zet ‘m gewoon op en je bent in jouw eigen VR omgeving!

VR headset voor smartphone 

Maar laten wij ons hier even op de smartphone extensie richten en vraag dan allereest bij jezelf af: is mijn smartphone krachtig genoeg voor VR? Want eerdat jij een VR headset gaat aanschaffen die afhankelijk is van een smartphone verbinding, moet je er wel voor zorgen dat jouw mobieltje voldoet aan de minimale vereisten van de headset. 

Je kan hierbij naar de vereisten van de games of applicaties kijken die in de Google Playstore of de Apple store vermeld zijn. 

Dus als je vervolgens enkele voorzichtige stappen in de wereld van virtual reality wilt zetten, zijn er hier bij Kabel-Mania allerlei goedkope VR headsets naar keuze. Je zult hier niet direct jouw bankrekening mee legen, maar krijgt al wel een fijn voorproefje van hoe het is om virtual reality te ervaren, behalve dat je het wellicht soms op tv of in de bios in een Star Trek film hebt gezien.

Escapisme en virtual reality 

Het escapisme is een heel sterk punt van virtual reality en daarom ontwikkelen grote gamestudio’s steeds meer games met een groot budget voor de VR wereld. Heel fijne VR ervaringen hoeven niet alleen maar games te zijn, maar kunnen ook de ‘eenzame’ momenten zijn die helemaal geen sociale interactie met zich meebrengen. 

Zoals bijvoorbeeld een wandeling in de VR natuur, waarbij je een beetje kunt ronddwalen op serene weiden en ongerepte stranden terwijl er een rustgevende soundscape speelt. Of wat dacht je van een VR app waarmee je jouw eigen vis kan vangen in een reeks van gesimuleerde meren en rivieren. 

Natuurlijk bestaan er ook VR reis apps, waarbij jij je kan realiseren dat jij jezelf zo meer ontspannen kan voelen dan in een wereld buiten jouw VR bril om.

Het platform van de toekomst 

Mark Zuckerberg, de CEO van Facebook, heeft VR dan ook “het volgende grote computer- en communicatieplatform” genoemd en andere VR pioniers hebben voorspeld dat we het uiteindelijk voor van alles zullen gebruiken, van samenwerking op de werkplek tot mogelijk heel intieme momenten. 

Als jij ook graag wat meer wilt weten over de VR wereld die onze toekomst zal vullen, zou je hier bij Kabel-Mania eens kunnen kijken naar de goedkope VR headsets die jouw visuele ervaring van games, video’s en zo direct al kan uitbreiden. 

vr