Als we het nu toch over USB sound hebben, laat ik jou dan in eerste instantie wat vertellen over USB-C audio. Want de kans is groot dat de volgende telefoon die jij aan gaat schaffen USB-C audio ondersteunt, zelfs als deze nog steeds over een ‘gewone’ 3.5 mm koptelefoon aansluiting beschikt.

Dit betekent dat we binnenkort veel meer hoofdtelefoons zullen zien met een USB-C connector, want zo werkt dat in deze moderne gadget wereld waarin een nieuw type connector gretig geïntroduceerd wordt welke vervolgens ondersteunt wordt door de bedrijven die dit type dingen maken.

Dit wat je moet weten: het is een nieuw type poort, maar met dezelfde onderdelen. Plus het zorgt ervoor dat er in plaats van een analoog signaal via de 3.5mm uitgang, digitale audiogegevens verzonden kan worden.

En is die nieuwe USB-C-audio beter? Ja, maar ook nee. Het daadwerkelijke geluid is niet beter omdat enkel de poort gewijzigd is. Maar er zijn enkele voordelen. Een USB-C-poort kan deze volgende functies namelijk tegelijkertijd aanbieden: Audio ondersteuning voor passieve audio of de doorvoer van audio, analoge of digitale (of beide) audiogegevens kunnen via de poort verzonden worden, plus uiteraard de welbekende USB stroomvoorziening.

Sommigen onder ons zullen echter aboluut de 3.5 mm aansluiting missen als ‘ie niet op de nieuwe mobiel zit. Al was het enkel omdat jouw favoriete oordopjes of koptelefoon standaard niet meer gebruikt kan worden. Gelukkig biedt een ‘plug-en play’ USB-C naar 3.5mm koptelefoon met microfoon sound card module van Kabel-Mania uitkomst!

Sommige laptops kennen soortgelijke aansluit problemen. Ze beschikken wel over een standaard USB plug, maar die goede oude analoge 3.5mm aansluitingen werden er niet bij meegeleverd.

Geen probleem toch:  Een externe Ugreen USB stereo geluidskaart verricht (mini) wonderen! Met zijn microfoon en 3.5 mm audio-interface sluit je dan toch nog van alles op jouw laptop of andere PC aan.

Deze compacte Ugreen USB geluidskaart bevat niet alleen een high-performance chip met de beste geluidskwaliteit maar biedt tevens diverse geluidseffecten aan. Het is alsmede ‘plug-en-play’, plus compatibel met Linux, Windows en Apple Mac OSX.

Nog nèt even ietwat compacter is de externe aluminium virtueel 7.1-kanaals USB geluidskaart van Kabel-Mania. En de allerkleinste USB geluidsrakker is de ORICO SK02 aluminium externe geluidskaart in de vorm van een kleine USB plug. In dit mini-formaat neemt het heel weinig ruimte in beslag!

Op dit moment is het onduidelijk of USB de 3.5 mm-aansluiting op de smartphonemarkt en in andere elektronica volledig zal gaan vervangen. De eerste ‘native’ USB-C koptelefoons zijn inmiddels wel te koop. De USB-C standaard levert tevens fijne combinatie mogelijkheden bij externe koptelefoons DAC’s voor professionele audiofielen.

Voor iedereen die graag direct al zijn eigen vertrouwde analoge 3.5mm geluidscomponenten wenst aan te sluiten is hier bij Kabel-Mania op het juiste adres.

Het klinkt soms ook lekker old-skool hier bij Kabel-Mania.nl

https://www.kabel-mania.nl/pc/computer-componenten/USB-sound