Een externe USB sound kaart van Kabel-Mania is een ongelooflijk handige gadget voor computers en kantoren. Dankzij de vele functies en mogelijkheden kan iedere computer nu bijvoorbeeld getransformeerd worden in een volledige thuisbioscoop audio-oplossing.

Een externe USB sound adapter geeft een gebruiker qua prestaties veelal een veel betere geluidskwaliteit en resultaten dan een standaard, ingebouwde geluidskaart. Over het algemeen kunnen externe kaarten een hogere bitdiepte aanbieden tijdens het opnemen.

Maar als jij nog nooit eerder met een externe USB geluidskaart hebt gewerkt, dan zou jij je af kunnen vragen hoe deze correct op jouw computer te installeren en configureren.

Voor de standaard consument is het antwoord eenvoudig genoeg: Een externe USB sound kaart van Kabel-Mania  is een apparaatje die jij plug-en-play op een USB poort van een computer aansluit om zo een audiopoort toe te voegen. Is super gemakkelijk, toch?

Dit is veelal het geval, maar heel heel soms is er ook wat additionele geluidssoftware nodig om onder meer de audio functies nog ietwat uit breiden, of te verbeteren. Zoals het mogelijk maken van een 5.1 of zelfs 7.1 kanaals 3D geluidservaring.

De voordelen van een USB sound adapter

Externe geluidskaarten hebben, zoals eerder vermeld, een aantal voordelen boven het installeren van een interne geluidskaart. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Een eenvoudige installatie - Je hoeft jouw computer helemaal niet te openen. Niet iedereen kan namelijk de computer uit elkaar halen en hier en daar wat extra onderdelen toevoegen. Een USB sound kaart is heel simpel plug-en-play
  • Het is klein, compact en draagbaar
  • Biedt als afsluitende plug bescherming tegen stof, insecten en andere ongewenste voorwerpen
  • Kan surround sound mogelijkheden aan een laptop toevoegen

Waarom een externe USB sound kaart gebruiken?

Er zijn meerdere redenen om een USB geluidskaart te gebruiken. Laten we er hieronder een paar opsommen:

  • Sluit je PC op een 5.1 of 7.1 surround sound systeem in een thuisbioscoop opstelling aan
  • Vervanging een defecte geluidskaart
  • Waardeer een oude laptop op
  • Gebruik het als opname tool - Krijg een microfoon aansluiting op je laptop

Een externe USB geluidskaart biedt kortom een gemakkelijke manier om de geluidskwaliteit van jouw favoriete laptop of desktopcomputer te upgraden. Zoals beschreven, is het een kleine handige gadget die heel snel het aantal audiopoorten op jouw computer of laptop vergroot. Klinkt goed, toch?

Een geweldige USB sound adapter vind je voor een geweldige prijs hier bij Kabel-Mania.

usb sound