Vergeleken met de complexiteit van het kopen van een nieuwe grafische kaart of het verwisselen van een moederbord is de aanschaf van een USB hub absoluut een eenvoudige aankoop.

Maar dat betekent zeker niet dat je de eerste die jij ziet moet nemen. Er is een immers een enorm verschil in mogelijkheden en snelheden tussen de verschillende verkrijgbare modellen.

Alhoewel de meeste moderne desktopcomputers en laptops direct met een aantal USB poorten geleverd worden, hebben de meesten onder ons alsook redelijk veel USB apparaten in huis. Want het is echt niet ongebruikelijk dat een thuisgebruiker over een flink aantal USB randapparaten beschikt!

Denk bijvoorbeeld aan een USB toetsenbord, muis, printer, scanner en een geheugenkaartlezer. Of wat dacht je van allerlei oplaad- / synchronisatiekabels voor iPods, telefoons, ebook lezers en andere draagbare apparaten of gadgets welke over een USB aansluiting beschikken.

Dus wat betekent die overvloed aan USB apparatuur en een tekort aan aansluitpoorten voor jou als computergebruiker? Aha, jij gaat dus op zoek naar een behulpzame USB hub.

Als jij niet direct bekend bent met wat een USB hub doet, maak je dan niet direct zorgen. Een USB hub is een soort stekkerdoos of power strip voor USB apparaten: je gebruikt een hub om de aansluitmogelijkheid van één USB poort op jouw computer te verdelen over veel meer aansluitpunten.

Schaf de meest recente standaard aan. De USB standaard heeft verschillende evoluties doorgemaakt sinds zijn introductie in 1996. Iedere nieuwe generatie heeft extra functies geïntroduceerd, waarvan de meest opvallende de hogere overdrachtssnelheden zijn.

Andere kenmerken zijn batterij oplaad mogelijkheden (geïntroduceerd in USB 2.0 en geüpgraded in 3.0), plus betere gegevensverwerking voor gelijktijdige verbindingen, enzovoort.

Ondanks dat het tegenwoordig vrij zeldzaam is om nog een USB 1.0 hub te vinden, zijn er nog steeds genoeg USB 2.0 hubs die overal rondzweven. Zelfs wanneer jij een hub wenst aan te schaffen voor een oude computer die niet USB 3.0 ondersteunt, kan je overwegen om toch voor deze nieuwere standaard te kiezen.

Die ouwe laptop of zo van jou kan immers in de toekomst overbodig worden of defect raken, waardoor je toch nog een snellere hub nodig hebt om opnieuw te gebruiken op jouw nieuwe computerspeeltje!

Des te meer poorten des te plezanter! Tenzij ultra-draagbaarheid van cruciaal belang is, is des te groter des te beter. Want als jij vandaag vier extra USB poorten op jouw PC nodig hebt, dan is het onzinnig om een USB hub met slechts 4 poorten aan te schaffen. Er komt ongetwijfeld een ander USB apparaat bij jouw voordeur naar binnen die jij echt wel wilt toevoegen!

Met een beetje zorgvuldige afweging met betrekking tot zijn design en snelheid, plus het aantal poorten dat je nodig hebt, zal jij via Kabel-Mania.nl zeker eindigen met een heel betrouwbare USB hub die aan al jouw behoeften voldoet!

https://www.kabel-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=USB+hub