De welbekende en bescheiden USB flash drive is op dit moment wellicht een beetje verdrongen door het up- en downloaden via cloud synchronisatie of online file sharing, maar is nog steeds op allerlei manieren bruikbaar.

Indien jij nog een oude USB flash drive hebt rondslingeren, of wellicht één leuke variant van Kabel-Mania overweegt, dan zijn hier enkele interessante doeleinden waar je ‘m super voor kan gebruiken:

Een draagbaar Linux-systeem opzetten. Veel verschillende Linux distributies werken graag samen met een USB flash drive, wat betekent dat je het effectief als een geheel computersysteem kan gebruiken dat slim compact is ingepakt op een draagbare geheugen stick. Steek hem in een willekeurige computer met een vrije USB poort om aldaar opnieuw aan te vangen waar je was gebleven.

Neem je Windows apps handig mee. De meeste populaire apps kunnen op deze manier worden opgestart (*). Zolang je weet dat je op je bestemming een PC tot jouw beschikking hebt met een vrije USB poort, dan is het zo een stuk eenvoudiger om een USB flash drive in je tas te slingeren in plaats van een complete laptop.

Neem ‘m mee op reis. We hebben het reeds gehad over hoe cloudservices momenteel vaker worden gebruikt om bestanden op te slaan dan USB flash drives, maar fysieke bestanden kunnen soms heel nuttig zijn op vakantie. Houd zo al jouw belangrijke documenten binnen handbereik zonder dat jij op zoek hoeft te gaan naar een WiFi verbinding of gebruik hoeft te maken van een soms kostbare mobiele data verbinding.

Maak je PC vrij van computer virussen. Als jouw computer (of één die jij hebt gerepareerd) door een virus wordt getroffen, is het opruimen ervan niet altijd eenvoudig. De meer geavanceerde malwareprogramma’s kunnen zelfs zelfstandig stappen ondernemen om ervoor te zorgen dat ze moeilijk te vinden zijn en zijn ook vaak bestand tegen de meest voorkomende verwijderingstechnieken... of nog erger: het niet meer online of in jouw PC kunnen komen!

Dat is waar een USB flash drive perfect van dienst kan zijn: met een software-scanner en een draagbare tool voor het verwijderen van virussen kan je die geheugen stick namelijk overal mee naartoe nemen. Software tools zoals Anvi Rescue Disk, ClamWin Portable, Avira PC Cleaner en Emsisoft Emergency Kit zijn allemaal gratis te gebruiken en zijn jou alsook graag van dienst vanaf een USB flash drive dat op de geïnfecteerde computer is aangesloten.

Maak een herstelschijf. Als jouw computer niet wil opstarten, dan is dit een technisch probleem waar je zowat een hartverzakking van kan krijgen. Gelukkig kan een USB herstelstation jouw Windows machine weer snel op de been helpen. Uiteraard moet die herstelschijf wel van tevoren aangemaakt zijn om dit te kunnen laten werken...

Verhoog de snelheid van jouw computer systeem. Windows bevat een technologie genaamd ReadyBoost, waarbij een USB flash drive kan worden gebruikt als een schijfcache om lees- en schrijftijden te versnellen. Dit kan een groot verschil maken voor de prestaties van een ouder type Windows laptop of desktop.

Een USB flash drive kan uiteraard ook een heel fraaie pendant zijn, een unieke bruikbare hanger om je nek of sleutelbos. Al was het maar om jouw persoonlijke muziekbibliotheek altijd met je mee te dragen!

Waar jij dit bijdehandte opslagmedium voor de computer ook maar voor wenst te gebruiken maakt niet uit, Kabel-Mania heeft een grote collectie unieke USB flash drives om dit allemaal mogelijk te maken!

https://www.kabel-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=USB+flash

Deze tips zijn aangeleverd door: gizmodo.com

(*) Meer info: https://portableapps.com/