Een Consolekabel , wat is dat nou weer? Sluit ik die op een game console aan, of is het voor iets anders? Kabel-Mania bespaart jou fijn al het zoekwerk en legt het jou hier perfect uit!

Wat is een consolekabel? 

Consolekabels , ook wel Cisco kabels, rollover kabels en beheerkabels genoemd, zijn voor een specifiek doel ontworpen. Ze verbinden onder meer Cisco netwerkapparaten met terminals of pc’s voor configuratie. Meestal maakt het Cisco uiteinde hierbij een verbinding via een RJ45 connector en eindigt het uiteinde in een seriële verbinding. 

De belangrijkste eigenschap van consolekabels is de specifieke aard van de verbinding ervan. Dit is geen Ethernet- of netwerkverbinding. Het is een specifieke terminalverbinding en het doel is hierbij om de aangesloten computer in staat te stellen het netwerkapparaat te configureren. 

Dit geldt voor oudere Cisco apparatuur, maar ook gloednieuwe apparaten. Deze configuratie wordt veelal via de seriële verbinding of een USB connectie uitgevoerd.

Wat zijn de belangrijkste soorten consolekabels? 

Consolekabels zijn er in vele soorten en maten en met verschillende soorten connectoren. Maar er bestaan er drie varianten die vaker worden gebruikt dan de rest.

RJ45 naar DB9 

Een RJ45 naar DB9 is op dit moment waarschijnlijk de bekendste Consolekabels . Dit is de meest directe seriële verbinding die er beschikbaar is en wordt bij een groot aantal Cisco apparaten geleverd. Het is een beetje een standaard, en speciaal ontworpen om met terminals die over een DB9 poort beschikken te communiceren.

USB-A naar Mini-B 

Een andere veelgebruikte Consolekabel is de CAB-CONSOLE-USB, die de USB poort van een terminal met een mini-B poort op het Cisco-apparaat verbindt. Wat hierbij opvalt is het ontbreken van de RJ45 connector . Dit is echter een gespecialiseerde kabel voor kleinere, vaak draagbare apparaten en is het ondanks de specifieke connectoren toch nog steeds een ‘seriële’ kabel die een terminalcommunicatie mogelijk maakt.

USB naar RJ45 

De CAB-CONSOLE-USB-RJ45 kabel is misschien wel de modernste Consolekabel . Het laat de minder gebruikte DB9 connector achterwege en maakt jouw communicatie via een USB-A verbinding een stuk simpeler. Het is alsook de eenvoudigste manier om met moderne apparatuur een ​​terminalverbinding tot stand te brengen. 

Dit is zo heel snel het belangrijkste wat jij moet weten over consolekabels. In het verleden moesten de vele netwerkmedewerkers hun eigen kostbare tijd verspillen aan het vinden van creatieve manieren om de unieke verbindingen te overbruggen en apparaten te configureren. 

Met de moderne Consolekabels van Kabel-Mania wordt die tijd bespaard en wordt het samenstellen van netwerken met de juiste netwerk kabels en tools een stuk gemakkelijker! 

COMPUTER & NETWORKING NETWORKING ACCESSORIES LAN CABLE AND TOOLS

Bron: cablesandkits