Alle belangrijke gadgets van de toptechnologiebedrijven die in de afgelopen weken zijn aangekondigd of geintroduceerd, zoals de nieuwe Playstation 5, omhelsden iets bijzonders dat hun voorgangers niet hadden, namelijk: USB-C.

Ach, misschien ken jij deze USB-C connector al. Als je namelijk over een recentelijke premium Android smartphone bezit, dan is de kans heel groot dat jij dit type connector al gebruikt. Je vindt die USB-C aansluitingen alsook op veel MacBooks of andere moderne laptops terug.

De industriestandaard

En zo heeft de USB-C plug echt wel zijn rechtmatige plaats opgeëist. USB-C is nu de industriestandaard geworden voor zowat elke persoonlijk computer of gadget. Uitgezonderd van enkele populaire elektronische producten zoals de iPhone...

Natuurlijk is er een belangrijke reden voor de toenemende populariteit van deze USB-C aansluiting: Het is gewoon beter!

Voordelen USB-C

Het kan onder meer op allerlei manieren jouw gadgets opladen. Zo kan je bijvoorbeeld een laptop gebruiken om jouw smartphone van stroom te voorzien. Het kan eveneens snelladen, opdat er supersnel 18 watt naar jouw gadget gesluisd wordt om deze binnen slechts een uur van totaal leeg tot een 80 procent volle batterij te kunnen krijgen.

Het kan idem dito met zinderende snelheden tot 10 gigabit per seconde gegevens overdragen en soms misschien nog wel veel sneller.

USB-C kan alsook video op externe schermen aansturen. En de gebruikte stekker is omkeerbaar, wat betekent dat het op elke manier werkt waarop jij het maar aansluit.

Voor beter geluid

Plus die USB-C connector kan het einde van de koptelefoonaansluiting betekenen... Misschien vraag jij je dan direct af wat het probleem is met de standaard 3.5 mm plug en er zijn dan absoluut verscheidene mini-problemen aan te voeren.

Allereerst is die hoofdtelefoonaansluiting redelijk omvangrijk. Een USB-C stekker is daarentegen handig klein en plat.

Daarnaast is USB-C niet een analoge, maar digitale verbinding die zorgt voor een betere geluidskwaliteit, maar het kan evenzo multitasken. Een USB-C koptelefoon kan bijvoorbeeld muziek van hoge kwaliteit afspelen terwijl het tegelijkertijd andere mogelijke data van een aangesloten apparaat uitwisselt.

Verder bouwt USB-C voort op de nieuwe USB 3.1 standaard, dus is het als verbindingstype compatibel met alle nieuwe kracht- en snelheidsvoordelen die USB 3.1 met zich meebrengt.

Compatibiliteit

Maar gelukkig is de USB-C aansluiting ook nog steeds achterwaarts compatibel met bestaande USB varianten, alhoewel dat natuurlijk wel adapterpluggen of conversie kabels vereist.

De toekomst

Al deze USB-C power toevoer is echt de toekomst van het opladen en data overdracht. En deze toekomst deel jij natuurlijk samen met Kabel-Mania die jou alle USB-C compatibel accessoires aanbiedt!

USB-C