TikTok is één van de meest populaire apps op de markt geworden met wereldwijd meer dan 2.6 miljard downloads en 1 miljard actieve gebruikers. De snelle groei heeft iedereen aangetrokken, van vooral een jonger publiek tot bedrijven die op het succes mee willen drijven. Het basisconcept van TikTok is om via een webcam, actiecamera of smartphonecamera een korte clip te maken die viraal kan gaan, iets wat voor velen een aantrekkelijk idee is.

Drama om je heen en persoonlijke gevoelens 

Live gaan is zo niet langer beperkt tot nieuwsploegen, waarbij dramatische gebeurtenissen die op een webcam of smartphonecamera vastgelegd zijn het (landelijke) media landschap kunnen veranderen. 

Of je nu een protest bijwoont en deze wilt uitzenden, of getuige bent van een andere indrukwekkende gebeurtenis, of gewoon jouw persoonlijke gevoelens vanuit je huis wilt bespreken, het vastleggen van dit soort beelden op een (webcam) camera en naar een publiek sturen is een krachtig hulpmiddel.

De TikTok storm 

TikTok heeft met name de jeugd van Europa (en de rest van de wereld) stormenderhand veroverd. Het is tegenwoordig de meest gedownloade niet-game app en verslaat zelfs gevestigde concurrenten zoals Facebook. 

In september 2020 overtrof het 100 miljoen maandelijkse gebruikers in Europa en het groeit nog steeds. Volgens een recent onderzoek kent Nederland 1,7 miljoen gebruikers. 

De allure van TikTok lijkt een beetje op de allure van elk ander social netwerk. Het biedt een onmiddellijke voldoening, de mogelijkheid om viraal te gaan en een kans om met mensen in contact te komen die dezelfde interesses delen. En volgens alle moderne tieners doet TikTok dit niet alleen prima, maar doet het dit zelfs beter dan al haar voorgangers op social media.

TikTok celebrities 

Zonder een enkel account te hoeven volgen, ervaren gebruikers een volledige feed die op hun interesses gericht is. Hashtags moedigen gebruikers aan om aan verschillende uitdagingen deel te nemen, waardoor zelfs de kleinste account de kans krijgt om een ​​virale superster te worden.

Net als op Instagram en YouTube bestaan er zelfs uploaders die als ‘TikTok celebrities’ beschouwd worden. 

TikTok heeft grotendeels een veel kleinere variëteit aan gebruikers, 66% van alle gebruikers is volgens onderzoeken jonger dan 30 jaar, en 60% van de maandelijkse gebruikers van de app is tussen de 16 en 24. 

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Instagram, is dat een veel minder geconcentreerde leeftijdsdemografie. Wat dit voor TikTok betekent, is dat de inhoud veel gerichter is, plus de individuen die TikTok gebruiken, zijn tevens de personen die de inhoud maken.

Word ook een TikTok superster 

Live videostreaming is overal op het internet. Veel social mediasites bieden live videofuncties, zodat gebruikers via hun smartphone, actiecamera of webcam al hun video’s in realtime kunnen delen. Deze omvatten Facebook, Instagram, WhatsApp, WeChat, YouTube, Tumblr, enzovoort.

TikTok staat vooral bekend om het maken van zeer korte videoclips waarin gebruikers bijvoorbeeld aan lip-sync met allerlei visuele content doen, zoals acteren, zingen, dansen enzovoort. 

Onthul jezelf en al jouw kunsten door nu via een webcam van Kabel-Mania al je dagelijkse activiteiten of kunsten te laten zien. Misschien word jij zo wel de vogende TikTok superster! 

COMPUTER & NETWORKING WEBCAMS

https://www.kabel-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=webcam