Wat is Smart Wear technologie? Simpel gezegd is het technologie die gecombineerd is in dingen die je dagelijks draagt: Het kan een smart watch zijn, een augmented reality bril, of zelfs een persoonlijk gezondheidsmonitor in de vorm van een fitness tracker.

Het is te verwachten dat al die Smart Wear technologie steeds meer een deel van ons dagelijks leven zal worden en het steeds minder zal opvallen.

Smart watches zullen deze Smart Wear technologie domineren

De wereldwijde afzet van Smart Wear apparaten zal tegen 2022 bijna 190 miljoen eenheden bereiken, een jaarlijkse groei van 11 procent per jaar. Dat is volgens de economische analist IDC, welke vaststelt dat die groei de komende jaren aangedreven wordt door met name smartwatches, maar tevens via fitness trackers.

Een interessante voetnoot in deze voorspelde hausse voor smartwatches is dat de Apple Watch het voortouw zal blijven nemen, maar dat dit Watch OS platform zijn marktaandeel zal zien dalen wanneer andere spelers steeds meer hun eigen systemen aan dragers gaan aanbieden.

En dat is niet het Wear OS (Google’s speciale smartwatch platform), maar dat is Android: Het smartphonesysteem dat dankzij z’n open-source karakter wereldwijd heel veel op draagbare apparaten wordt geïmplementeerd.

De evolutie van Smart Watches

Je kan verwachten dat smartwatch besturingssystemen de komende jaren op vele vlakken zal evolueren. Ten eerste zullen smart watches zich steeds meer focussen op een proactief gemak door te voorzien in bruikbare informatie voor de gebruiker.

Ten tweede zullen smart watches nieuwe communicatie middelen tussen gebruikers aanbieden en in de ontwikkeling daarvan zal cellulaire connectiviteit waarschijnlijk een belangrijke rol spelen.

Systemen zullen de nadruk leggen op de verbinding, niet alleen tussen gebruikers maar tussen dragers en andere slimme apparaten en systemen.

Ten slotte is er te verwachten dat andere technologische ontwikkelingen gericht zullen zijn op gezondheid. De smartwatch kan daarmee steeds meer een cruciale rol spelen in het volgen van al jouw gezondheidsdoelen plus het detecteren van mogelijke kwalen.

Andere mogelijke Smart Wearables?

En wat zouden andere interessante Smart Wearables kunnen zijn? Wat dacht je van normaal ogende Bluetooth oorbellen die je hartslag, lichaamstemperatuur en bloedzuurstofniveaus kunnen volgen.

Sensoren in je ‘mood-shirt’ zullen jouw fysiologie checken en deze gegevens naar de wereld om jou heen zenden, zodat deze personen op de juiste manier kunnen reageren...

Slimme schoenen zullen beweging in energie omzetten, waardoor interne sensoren en andere draagbare apparaten worden aangedreven. De sensoren kunnen eveneens mee helpen die schoenen af te koelen of te verwarmen indien jouw voeten dat nodig hebben.

Ook interessant: Een ingebouwde virtuele assistent in jouw contactlenzen houdt je leven georganiseerd terwijl het jou direct beter leert kennen dan welk ander persoon dat ooit zou kunnen doen...

Wat de toekomst ook in mag houden: Kabel-Mania levert jou wel coole en heel techie Smart Wear apparaten, plus al hun bijbehorende accessoires.

https://www.kabel-mania.nl/consumer-electronics/smart-wear

Bronnen: theguardian.com, forbes.com & http://time.com