SD & Micro SD geheugenkaart

SD plus Micro SD flash memory geheugenkaarten worden momenteel het meest toegepast om de capaciteit van digitale apparaten te vergroten. Het is voor velen het favoriete compacte opslagmedium, vanwege hun uitstekende eigenschappen zoals een uiterst compact formaat, (super) snelle gegevensoverdracht en een hot swap mogelijkheid.

Vandaag de dag is een SD kaart dan ook het meest voorkomende type geheugenkaart op de markt. Het wordt veelvuldig gebruikt in digitale foto- en videocamera’s, MP3 of MP4 spelers, tablets, laptops en smartphones.

Wat is een kaartlezer

Welnu, een SD kaartlezer is een soort gadget dat speciaal wordt gebruikt voor het lezen van een SD kaart. Het is veelal een extern apparaatje met bijbehorende SD kaartsleuf en USB interface.

Bovendien ondersteunt het lezen en schrijven van gegevens en biedt het direct toegang tot SD kaartbestanden. Eigenlijk is een kaartlezer speciaal ontworpen om op een handige manier informatie vanaf een SD kaart te delen.

In de meeste gevallen is zo’n SD kaartlezer niet zo zwaar en is de omvang ervan eveneens behoorlijk klein te noemen. Sommige kaartlezers komen zelfs in de buurt van gewone USB memory sticks.

Het is dus behoorlijk gemakkelijk mee te nemen. En de functie van de kaartlezer met een daarin geplaatste SD kaart is in principe gelijk als die van USB geheugen stick!

Snelste manier van A naar B

Wanneer jij over een SD geheugenkaart beschikt vol met bijvoorbeeld foto’s van je camera en jij wilt die naar jouw computer overbrengen, dan is een SD kaartlezer de beste en snelste manier om deze bestanden van A naar B te krijgen.

De geheugen kaartlezer is een behoorlijk handig apparaatje dat heel simpel aangesloten wordt op bijvoorbeeld de USB poort van een PC of laptop, waardoor afbeeldingen, muziek of videobestanden eenvoudig kunnen worden geüpload vanaf geheugenkaarten, zonder dat de gebruikte camera of zo op de computer aangesloten hoeft te worden.

USB 3.0 snelheid

De allernieuwste kaartlezers ondersteunen nu ook USB 3.0, evenals de nieuwste geheugenkaarten, waardoor de beeldoverdracht alsook een stuk sneller verloopt.

Sommige computers beschikken over een ingebouwde geheugenkaartlezer, maar over het algemeen ondersteunen ze slechts één type kaart en kunnen ze langzamer zijn in het lezen van gegevens.

Het gebruik van een geheugen kaartlezer om foto’s naar jouw computer te verplaatsen is veelal ook behoorlijk vlotter dan wanneer jij jouw camera er rechtstreeks op aan sluit. Zeker als die camera niet compatibel is met USB 3.0.

USB-C aansluiting

En als laatste is er ook nog de supersnelle SD kaartlezer met een USB-C aansluiting. Dankzij het veelal ultra compacte ontwerp van een type-C kaartlezer maakt het wel heel gemakkelijk en handig om deze overal mee naar toe te nemen.

Zo’n USB-C kaartlezer biedt een compact, gemakkelijk op te slaan formaat, maar is idem dito stijlvol, waardoor het de perfecte accessoire is voor jouw computer, tablet of smartphone. Mits deze uiteraard compatibel is met het gebruik van zo’n speciale kaartlezer.

Vind hier bij Kabel-Mania de beste deal voor een snelle SD kaartlezer of mini SD adapter vanuit onze grote online selectie.

kaartlezer