SCART verbindingen zijn nog steeds vrij populair in Europa als een methode om AV-componenten te verbinden. Veel AV apparaten zijn dan ook met deze connectie uitgevoerd.

SCART verbindingen verzenden analoge video- en audiosignalen tussen apparaten. Ze worden voornamelijk gebruikt voor standaard definitie video signalen zoals RGB, composiet en S-Video plus stereo en mono audiosignalen. Het is niet compatibel met hedendaagse digitale signalen.

Tegenwoordig wordt de SCART aansluiting steeds minder gebruikt dankzij de introductie van de digitale technologie en nieuwe aansluit types zoals HDMI en DVI.

Een SCART naar HDMI converter is uitstekend hulpmiddel voor het koppelen van jouw oude elektronische spullen aan nieuwe elektronische AV apparaten. Zo kan je bijvoorbeeld je oude Sony Playstation 2 eenvoudig aan een nieuwe HDMI TV koppelen en toch een briljante beeldkwaliteit hebben.

Heb je een nieuwe “slimme” Smart TV maar zonder SCART pluggen. Geen probleem: met een SCART naar HDMI converter van Kabel-Mania.nl verbind je nu toch nog jouw oude geliefde DVD-recorder of trouwe VHS-speler op jouw nieuwe TV. En het werkt perfect met een uitstekende 720P / 1080P uitvoer resolutie!

Oude SCART liefde roest niet dankzij een zorgzame kabel-relatie boost van Kabel-Mania.nl

https://www.kabel-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=scart+hdmi