Bijna iedereen in ons kikkerlandje typt met een QWERTY keyboard, welke nog uit het typemachinetijdperk stamt. Laten we het vandaag hier bij Kabel-Mania dan ook eens hebben over de oorsprong van het QWERTY toetsenbord.

De allereerste typemachine werd in 1868 in de Verenigde Staten geïntroduceerd door Christopher Latham Sholes. Zijn eerste poging om een typeapparaat te bouwen bestond echter uit een ruige en trage machine die verre van perfect was.

Het ontwerp gebruikte letters en tekens aan het uiteinde van staven welke typebars werden genoemd. Wanneer een toets werd geraakt, zwaaide deze typebar omhoog en raakte het de met inkt bedekte tape die het beeld op papier zou overbrengen.

Het originele ontwerp van de toetsen op dit toetsenbord was in alfabetische volgorde in twee rijen gerangschikt. Klinkt logisch, toch? Welnu, deze opstelling zorgde ervoor dat de typebars van de meest gebruikte combinatie letters van het alfabet te dicht bij elkaar werden geplaatst.

Het resultaat? Als die toetsen snel opeenvolgend na elkaar geraakt werden liepen die toetsen al heel snel vast!

De poging om deze storing op te lossen resulteerde al snel in een herschikking van de toetsen. De letters werden nu niet meer op alfabetische volgorde geplaats, maar iemand die dit nieuwe toetsen arrangement onder de knie kreeg, zou eigenlijk al vlug veel sneller kunnen typen omdat de toetsen zonder meer niet zouden vastlopen.

Dit was het begin van het QWERTY keyboard, welke voor het eerst in 1872 verscheen.

Naarmate de schrijfmachine in populariteit toenam, stopten de mensen uiteindelijk met klagen over de vreemde rangschikking van de toetsen. Ze begonnen het toetsenbord leren kennen en gingen aan de slag met efficiënter typen.

En alhoewel andere alternatieve toetsenborden op de markt probeerden door te breken, besloten de meeste personen om toch maar bij het QWERTY keyboard te blijven en om die reden was geen enkel van de andere type schrijfmachines erg succesvol.

Het QWERTY toetsenbord is dus daarom vandaag de dag nog steeds prominent aanwezig en zal dit schijnbaar eveneens in de nabije toekomst volop blijven doen!

Kabel-Mania levert volop QWERTY toetsenborden voor standaard PC gebruik. En mocht je nou stiekem een standaard keyboard met een Arabische, Russische of andere toetsindeling nodig hebben, welnu dan kan je er ook wel terecht hoor!

Super handig in ons moderne internet en multimedia toepassingen tijdperk is alsook een mini QWERTY toetsenbord, welke je prins (of prinses) heerlijk op de bank kan gebruiken voor de bediening van jouw smart TV of TV-box.

De tijd staat niet stil, maar QWERTY blijft. En zo ook de leverantie van zo’n uitgekiend (mini) keyboard bij jouw vertrouwde PC en elektronica specialist Kabel-Mania!

https://www.kabel-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q= QWERTY

https://www.kabel-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=keyboard

Bevat typemachine info van todayifoundout.com