Jij hebt vrienden die langs komen om bij jou een film te bekijken, of je hebt je familie nodig om samen naar een geweldige YouTube video te zien. Wellicht heb je net een fraaie diavoorstelling samengesteld met unieke foto’s om even flink te pronken. Wat de reden ook is dat jij het beeld van jouw computer liever op de TV plaatst, dan dat iedereen zich voor je laptop wurmt: een Miracast tool of een andere oplossing maakt dit mogelijk.

Hier zijn enkele opties om het beeld van jouw computer met minimale gedoe (en geld) op de TV te verkrijgen:

De magie van DLNA. Deze breed geïntegreerde technologie stelt jou in staat om mediabestanden van een harde schijf of geheugenkaart naar andere apparaten in je thuisnetwerk te streamen zonder dat je heel veel hoeft te weten over codecs, bestandsindelingen of zelfs hoe je netwerk werkt.

Indien jij over een recentelijk type PC, NAS, smartphone of tablet beschikt, dan wordt deze waarschijnlijk direct geleverd met gebundelde DLNA gecertificeerde software waarmee al zijn media kan worden herkend. De TV’s die standaard DLNA ondersteunen bevatten een LAN of een WLAN connector. De rest werkt via DLNA dongles van Kabel-Mania.nl

Connectie via AirPlay. Als jouw computer op de MacOS draait en jij hebt een AirPlay ondersteunend apparaat, zoals een Apple TV, aangesloten op jouw televisietoestel, dan is het kinderlijk eenvoudig om het beeld van jouw Mac op het grote scherm te krijgen. Een AirPlay compatibel dongle van Kabel-Mania helpt eveneens mee.

Miracast. Jij kan Windows 10 computers verbinden met een Miracast USB stick. Het kan grofweg worden omschreven als een ‘HDMI via WiFi’ verbinding. Deze Miracast is een draadloze technologie die jouw PC in staat stelt om het computer beeld te projecteren op TV's, projectoren en streaming mediaspelers die alsook Miracast ondersteunen. Met een Miracast adapter van Kabel-Mania kan je eveneens schermen van sommige Android apparaten spiegelen, dus dat is een extra bonus.

HDMI of ander type kabels. De laatste oplossing die Kabel-Mania aanbiedt is misschien de eenvoudigste oplossing voor veel mensen. Gewoonweg handelen alsof er nooit een draadloze technologie is uitgevonden door je laptop rechtstreeks aan je TV te koppelen.

Je hebt enkel de juiste type poorten en kabels nodig, plus de mogelijkheid om jouw computer dicht bij jouw TV te krijgen. Daarna ben jij echter absoluut verzekerd van een snelle en stabiele verbinding.

Hoe jij jouw PC, laptop of ander multimedia apparaat ook op jouw TV wenst aan te sluiten: hulp van Kabel-Mania volstaat!

https://www.kabel-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=Miracast

https://www.kabel-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=DLNA

https://www.kabel-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=AirPlay

https://www.kabel-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=HDMI+kabel

Met wat TV hulp van gizmodo.com