Jij wilt uiteraard een fijne Miracast wireless display dongle van Kabel-Mania gebruiken als het streamen van de content van jouw telefoon, tablet of computer naar een tv jouw ultieme multimedia doel is. 

Het kan soms moeilijk zijn of behoorlijk druk worden als iedereen om jouw telefoon of laptop heen moet staan als jij graag een grappige nieuwe video of foto’s van bijvoorbeeld jouw laatste reis wilt laten zien. Hetzelfde geldt voor belangrijke informatie als jij dit graag op het werk of bij een klant van jou wenst te delen. 

Op deze momenten is het ongelooflijk handig om een ​​over een kleine gadget als een wireless display dongle te beschikken waarmee jij draadloos je telefoon of pc scherm kunt spiegelen naar een groter beeldscherm.

Draadloze weergavetechnologie 

Met draadloze weergavetechnologie kan jij jouw foto’s, webinhoud en nog veel meer heel simpel op een tv of projectiescherm projecteren vanaf een compatibel computer of mobiel apparaat. Hiervoor heb jij dan een compatibel Miracast wireless display dongle of zo voor nodig. 

Dit is een heel eenvoudig en handiger alternatief dan het gebruik van een bedrade verbinding, zoals via een MHL kabel.

Wireless display dongle 

Een wireless display dongle of een draadloze beeldschermadapter is doorgaans een klein apparaatje dat via een HDMI poort op jouw tv kan worden aangesloten. De adapter maakt vervolgens met behulp van een technologie zoals Miracast contact met jouw mobiele apparaat. Zodra jouw dongle is gekoppeld, verzendt de Miracast technologie de scherminhoud van jouw elektronisch apparaat naar het grote scherm. 

Het mag duidelijk zijn dat deze Miracast voor thuisgebruik al heel fijn kan zijn, maar hier zijn tevens enkele voordelen en redenen waarom jij een wireless display dongle in vergaderruimten zou willen gebruiken:

Het vergemakkelijkt de samenwerking 

Bedrijven passen tegenwoordig steeds meer een bedrijfsmodel toe, waarbij mensen hun eigen apparaat naar het kantoor meenemen. Dit maakt het erg moeilijk om vergaderruimtes te voorzien van allerlei soorten kabels, software en compatibiliteit voor verschillende besturingssystemen. Met een universeel Miracast protocol kan iedereen verbinding maken.

Snelle doe-het-zelf-verbinding met het display 

In de meeste gevallen elimineert een wireless display dongle een moeilijk connectie proces met kabels en biedt het zo een gemakkelijke verbinding met veel verschillende apparaten. Deze doe-het-zelf verbindingsstappen zorgen ervoor dat je geen tijd verspilt of hulp van een IT-professional nodig hebt.

Controle over wat er gedeeld wordt 

Met een draadloos apparaat kan je bij schermspiegeling instellen wat er op het scherm moet worden gedeeld, zodat enkel jouw presentatie of video wordt gedeeld.

Verbinden en delen vanaf een mobiel apparaat 

Mobiele apparaten zijn tegenwoordig behoorlijk populair geworden voor zakelijke toepassingen. In tegenstelling tot het aansluiten van een laptop of computer via HDMI, is het aansluiten vanaf een mobiel apparaat altijd een uitdaging. 

De meeste draadloze Android en iOS gadgets ondersteunen schermspiegeling via Miracast, waarbij men hun mobiele apparaten toch nog snel kunnen verbinden om iets in het groot te presenteren. 

De technologie voor schermspiegeling is de afgelopen jaren aanzienlijk veranderd en de methoden om jouw scherm te spiegelen worden steeds beter. Door met een wireless display dongle een makkelijk, betrouwbaar en efficiënt Miracast signaal te verzenden, maakt Kabel-Mania het wel heel gemakkelijk om al jouw foto’s, video’s en presentaties groots te delen. 

wireless-display-dongle

MHL