Is het mechanische toetsenbord echt beter voor gaming?

Als gamer weet jij wel hoe belangrijk jouw randapparatuur voor je spelervaring is. En je weet dan waarschijnlijk ook dat het hebben van het juiste toetsenbord die ervaring daadwerkelijk beter kan maken. De keuze van het juiste keyboard is uiteraard aan jou!

Toetsenborden worden geclassificeerd door de soorten schakeltechnologie die ze gebruiken en ze zijn grofweg te scheiden in twee hoofdgroepen: membraantoetsenborden en mechanische toetsenborden. Dit artikel gaat over die laatste.

Wat is een mechanisch toetsenbord?

Mechanische toetsenborden zijn de toetsenborden die de meeste mensen zich voorstellen als ze denken aan toetsenborden uit de jaren 80: klassiek ogende, stevige toetsenborden.

Een meer deugdelijke definitie is echter dat een mechanisch toetsenbord voorzien is met hoogwaardige kunststof sleutelschakelaars onder iedere toets.

Deze toetsenbordschakelaars bestaan ​​uit een:

  • Keycap: de bovenste dop met de letter / het cijfer
  • Stam: het gedeelte onder de keycap dat naar beneden beweegt wanneer erop wordt gedrukt
  • Behuizing: het omhulsel dat alle componenten bij elkaar houdt

Typen op een mechanisch toetsenbord betekent zodoende het indrukken van een willekeurige toets, welke vervolgens daaronder daadwerkelijk een fysieke schakelaar activeert.

Dus wanneer jij op een toets drukt, dan voel je dit en hoor jij tevens een ‘klik’ geluid om jou te laten weten dat jij die toets hard genoeg hebt ingedrukt om het te registreren (en dat jij dus geen letter of nummer hebt gemist).

Voordelen voor gaming

Duurzaamheid. Gamingstoetsenborden worden vaak lichtelijk ‘mishandeld’. Een mechanisch toetsenbord gaat langer mee en indien je het ingebouwde toetsenbord op jouw laptop niet wilt beschadigen door zwaar gamen, dan is een mechanisch toetsenbord absoluut een waardevolle investering!

Tactiel toetsenbord. Of je nu een snelle typist bent of een gameliefhebber, dan wil jij uiteraard de mogelijkheid hebben om tweemaal supersnel op een toets te kunnen tikken en elke tik die jij doet nauwkeurig te registreren...

Een zwaarder keyboard is beter voor gaming. Als je aan het spelen bent, dan wil je zeker niet verliezen omdat jouw toetsenbord beweegt en je misschien de verkeerde toets raakt. Een zwaar gaming toetsenbord zal jouw spelvaardigheden zodoende absoluut verbeteren.

De beste toetsenbord spelervaring

Met al hun unieke ergonomisch ontwerpen en een mooie tactiele feedback die jouw vingers niet belast tijdens het spelen, sta jij hier op het punt via Kabel-Mania de best mogelijke toetsenbord spelervaring van jouw leven te beleven!

mechanische toetsenbord

Dit artikel kwam tot stand met info voorzien door HP en Dfusing.