Al jaren zijn er diverse technische mini-oorlogjes gaande tussen Mac OS en Windows, iOS en Android, plus Apple en Samsung. Het gaat hier om vernuftige technologieën die gebruikt wordt om de harten van de gadget liefhebbers te stelen.

Het gelijk van Microsoft

In een online artikel was zeer onlangs te lezen, dat Apple eindelijk toe gaf dat Microsoft gelijk had over tablets. Apple heeft de afgelopen 10 jaar geprobeerd iedereen ervan te overtuigen dat de iPad en zijn visie op aanraakvriendelijk computergebruik de toekomst was.

De iPad verwierp het idee van een toetsenbord, een trackpad of zelfs een stylus, en Apple bespotte Microsoft regelmatig omdat die voor zo’n aanpak voor de Surface had gekozen. Met het bericht dat de iPad OS (iOS) deze week toch nog cursor- en muisondersteuning krijgt, heeft Apple eindelijk toegegeven dat Microsoft wel een beetje gelijk had.

Nu Apple en Microsoft zijn afgestemd op wat een tablet qua hardware aanbieden kan, zal de strijd tussen de PC en iPad verschuiven naar wat beide met hun software zullen doen.

Mac versus Windows

De strijd tussen Mac en Windows enthousiastelingen bestaat volgens sommigen al eeuwen en aan beide kanten zijn er goede argumenten. En het lijkt erop dat deze clash ook niet snel voorbij zal zijn. Terwijl er al vele mensen verliefd zijn geworden op de fraaie designs van de Mac systemen, want zij denken dat een Mac trendy of cool is om naar te kijken, vragen anderen zich af of een Mac zijn hoge prijskaartje waard is. Mac lovers moeten daarbij tevens voor lief nemen, dat het Mac OS niet compatibel is met Windows.

Apple versus Samsung

En dan heb je daarnaast de strijd tussen de smartphone giganten. Ook hier staat Apple weer in de ring, tegen die andere grote titaan uit Korea: Samsung. Samsung en Apple zijn al jaren felle rivalen in de mobiele telefoonwereld, waarbij ze ieder heel intens veel aandacht besteden aan wat de ander doet en er vervolgens nadrukkelijk op aandringen dat ze zoiets helemaal niet doen... Met allerlei rechtzaken van dien.

De touchscreen iPhone kwam eerst en een paar jaartjes later pas een gepast antwoord van de concurrenten zoals LG, Samsung en Sony. Samsung heeft Apple niet kunnen verslaan als het gaat om reclamecampagnes. Maar het veranderde Apple versus Samsung wel in een zakelijke strijd vergelijkbaar met Coke versus Pepsi.

Samsung heeft de wereld echter kunnen laten zien dat er niet één iPhone apparaat hoeft te zijn. Klanten kunnen bij hen kiezen uit vele opties, vormfactoren en prijzen. Apple racet daarnaast niet om de eerste te kunnen zijn,  het laat andere bedrijven tijd besteden aan R & D en vroege marktontwikkeling alvorens ze dit alles ook fraai in hun modellen laat binnenstromen en soms verbetert.

En ondanks dat het gehele Android systeem de meest populaire smartphone software is, heeft Apple in het vierde kwartaal van 2019 72,9 miljoen iPhones afgezet, alvolgens een Counterpoint Research, waarmee het de 70 miljoen Galaxy telefoons van Samsung versloeg.

De strijd tussen Apple en Samsung heeft ook een kleine keerzijde, want ze strijden beiden om de high-end markt, waardoor er nu een groeiend aantal smartphones zijn die meer dan 1.000 euro kosten. Da’s voor sommigen wel even slikken, maar voor de echte gadget lover is dit gewoon de prijs die je voor een bijzondere liefde betalen moet.

Gadget liefde maakt blind!

Wat jou hartje ook begeert, een Mac of een Windows PC, Android of iOS systeem, een Apple, Samsung of ander hoogwaardig tech product, Kabel-Mania zal jou altijd assisteren deze passie voor tech aangenaam te voeden met fijne accessoires. Want ook al maakt de gadget liefde soms blind, iedereen heeft de juiste toebehoren nodig om de relatie draaiende te houden!

Mac

Samsung

iPad

iPhone

Android