Ben je ook een beetje moe van het voortdurend omwisselen van allerlei HDMI kabels? Wellicht beschik jij over een gameconsole, tv-box en computer welke allemaal op één TV zijn aangesloten. Welnu, jij kan dit allemaal prettig snel oplossen door een HDMI schakelaar (of een splitter òf zelfs een combinatie van beide) van Kabel-Mania te gebruiken.

Wat is een HDMI Switch. Een HDMI switch is een apparaat dat gemakkelijk het aantal HDMI bronnen uitbreidt dat je op jouw TV (of videoprojector) kan aansluiten. Het aantal HDMI ingangen op een switch kan variëren van 2 tot 8.

Sommige switchers hebben twee HDMI uitgangen. Dit maakt het mogelijk om dezelfde bron aan te sluiten op twee videodisplays (zoals twee TV’s of een TV en videoprojector) of afzonderlijke bronnen op een videodisplay (een HDMI switch met deze mogelijkheid wordt meestal een matrix switcher genoemd).

Een HDMI switch welke op het netstroom aangesloten wordt, is meestal direct voorzien van een afstandsbediening voor een handigere bronselectie. Sommige HDMI switchers bevatten alsook HDMI-CEC ondersteuning, waardoor de switcher automatisch naar de juiste ingang van het laatst geactiveerde apparaat kan gaan.

Alle HDMI switchers die momenteel voor consumenten beschikbaar zijn, beschikken ten minste over een 1080p resolutie en zijn eveneens compatibel met het Dolby Digital / DTS audio signaal.

Indien je over een 4K Ultra HD TV en 4K broncomponenten beschikt, dan moet de switch ook 4K compatibel zijn. Als deze HDR gecodeerde en/of 3D videosignalen moet doorvoeren, dan moet jouw HDMI switch uiteraard over die mogelijkheden beschikken.

De meeste mensen hebben echter absoluut goed aan een eenvoudige HDMI schakelaar. Waarom zou je meer betalen als jij maar een paar standaard apparaten op jouw TV hebt aangesloten?

Een eenvoudige switch met kabel heeft geen HDMI uitvoerkabel nodig omdat er reeds één is ingebouwd. Het wisselen van bronnen is net zo eenvoudig als het indrukken van de schakelknop bovenop het apparaat.

Eerlijk gezegd kan je het niet eenvoudiger bedienen. Er zijn geen digitale onderdelen die kunnen uitvallen, en de kunststof behuizing biedt voldoende bescherming tegen schokken. Ze hebben roestbestendige aansluitpunten en bieden de mogelijkheid om direct via jouw HDMI apparaten gevoed te worden. Dit is dan ook waarom dit type schakelaar zo populair is.

Een HDMI splitter die twee, drie, vier of meer signalen van een enkele HDMI-bron verzendt zijn vanzelfsprekend eveneens beschikbaar bij Kabel-Mania.

Het komt kortweg hier op neer. Als jij geen HDMI aansluitingen meer vrij hebt op jouw TV, dan biedt een HDMI switch uitkomst. Factoren zoals het aantal in- en uitgangen plus de mogelijkheid om de benodigde video- en audioformaten door te geven, bepalen echter welke HDMI switch het meest geschikt is voor jouw doeleinden.

Nu je weet wat een HDMI switch is, hoe het werkt en waar je om moet denken, bekijk dan vervolgens een grote selectie aan mogelijke keuzes in onze Kabel-Mania online store.

https://www.kabel-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=HDMI+switch