Vandaag behandelen wij hier bij Kabel-Mania de GSM en WiFi repeater & booster. Wil jij jouw WiFi en of cellulaire signalen verbeteren, dan bieden deze handige hulpmiddelen direct uitkomst. Lees hieronder wat deze handige elektronische knaapjes voor jou kunnen doen:

Wat is een WiFi Booster?

Surprise, surprise! Een WiFi booster van Kabel-Mania verbetert het signaal! Volgens het bedrijf ‘Signal Booster’ is een mogelijke definitie: “Een WiFi signaalversterker vergroot het dekkingsgebied van het WiFi netwerk door bestaande signalen te versterken.”

Het magische woord is hier “versterken”. Dit betekent in de praktijk dat een booster een zwak signaal omzet in een veel nuttiger signaal waar jij al jouw apparaten mee verbinden kan.

Wat is een WiFi repeater / extender?

De namen onthullen wederom de mogelijke functie van deze apparaten. Er is veelal geen onderscheid tussen een repeater en een extender (deze laatste is een afkorting voor range extender).

Wikipedia definieert ze bijvoorbeeld als volgt: “Een draadloze repeater gebruikt een bestaand signaal van een draadloze router of draadloos toegangspunt en zendt deze opnieuw uit om zo een tweede netwerk te creëren.”

Het belangrijkste gegeven is hier dat het een tweede netwerk creëert. Apparaten buiten het bereik van het eerste netwerk kunnen zo via zo’n tweede netwerk nog steeds verbinding verkrijgen.

De GSM repeater

Een GSM repeater (ook wel een signaalversterker of booster voor mobiele telefoons genoemd) is een systeem dat een GSM signaal van een gebied waar het signaal goed is, gebruikt en herhaalt (of versterkt) in een gebied waar dit signaal niet goed genoeg is of wellicht niet eens bestaat.

Een GSM repeater van Kabel-Mania kent drie belangrijke onderdelen: een buitenantenne die het beginsignaal ontvangt, een versterker die het signaal versterkt, en een binnenantenne die het versterkte signaal uitzendt naar het binnengebied die dit signaal nodig heeft.

Alle drie componenten zijn uiteraard met elkaar verbonden via een hoge kwaliteits kabel. Al deze repeaters zijn beschikbaar voor alle GSM frequentiebanden.

Let’s stay connected!

Er is niets vervelenders in een via het net of GSM verbonden netwerk dan geen of een slecht signaal te hebben. Als jij dus jouw gemoedstoestand vrolijk wilt houden en irritaties met betrekking tot slecht contact wenst te voorkomen, denk dan ook aan een repeater en/of booster van Kabel-Mania.

Kabel-Mania is kortom jouw goed humeur en contact specialist!

repeater booster

Met hulp van: maketecheasier.com & ubersignal.com