De FM radio heeft de tape, CD en iPod overleefd. En in het tijdperk van Spotify is het populairder dan ooit. Denk aan een tienerfilm uit de jaren tachtig of negentig en de kans is groot dat jij personages kan herinneren die in een auto zitten te loungen, al meezingend met de dashboard radio. Als ze echter niet aan het rijden zijn, dan luisteren ze wel naar de radio terwijl ze aan een ontbijttafel zitten, huiswerk maken of zich verzamelen op een feestje bij vrienden.

Het luisteren naar muziek ziet er tegenwoordig wel even anders uit. Mensen hebben geen DJ meer nodig die hen nieuwe tracks afspeelt welke ze in een platenzaak kunnen aanschaffen... Nee, ze kiezen nu hun eigen nummers via digitale streamingdiensten zoals Spotify.

Volgens iedereen van Jay-Z tot gehele volkspopulaties is het regime van de radio voorbij. Maar waarom die somberheid? De FM radio is namelijk levendiger dan ooit tevoren!

Marketingonderzoeksbedrijf Nielsen onthult in het jaarlijkse Music 360 rapport van 2017 dat radio nog steeds nummer één waar de mensen nieuwe muziek ontdekken. Bovendien blijkt dat de Amerikaanse jeugd van 12 jaar en ouder die wekelijks radiouitzendingen beluistert, tussen 1970 en vandaag der dag relatief stabiel is gebleven.

De cijfers liegen niet: De radio is, als een manier om naar muziek te luisteren, het tegenovergestelde van dood. Misschien is het zelfs de toekomst van muziek. Lang leve de FM radio koning!

Maar gezien het feit dat Spotify, Apple Music, etc. een volledig muziekbuffet met honderden duizenden nummers aanbiedt, waarom zou jij je dan toch nog vasthouden aan het roestig oude FM radio formaat dat veel minder aanbiedt?

De meeste mensen geven hier gewoonweg niet zoveel om, maar ze willen muziek luisteren als een passieve ervaring, iets om op de achtergrond te hebben terwijl ze bijvoorbeeld aan het koken of schoonmaken zijn. In plaats door overweldigd te worden door alle opties willen ze liever achterover leunen en iemand anders hebben zoals een DJ, die populaire liedjes afspelen. Daarom lijken de streamingdiensten van tegenwoordig ook steeds meer op een radio uitzending.

Curatie, smaakmakerij, personalisatie... Hoe jij het feit ook maar wilt noemen dat iemand allerlei liedjes voor jou via de FM radio weergeeft, deze aanbevelingen van de radio chef biedt jou zonder moeite een blik op het muziek menu. En ook al wordt FM uiteindelijk vervangen door DAB+, dat is de toekomst van muziek.

De FM radio is nog steeds het middelpunt van muziek in privéwoningen, in openbare ruimtes, sociale bijeenkomsten, plus op vakantie. En als je aan iemand vraagt die deze gouwe ouwe FM geluidsgolven al generaties lang volgt, dan zegt ie: dat is precies zoals het altijd al geweest is. Ahum, sinds de introductie in 1933 wel te verstaan!

Iedereen heeft de kans om nog volop van FM radio muziek te genieten wanneer en waar zij maar wensen. De mobiele radio’s van Kabel-Mania biedt voldoende opties om naar de FM radio te luisteren om zo te genieten van ieder zijn of haar favoriete programma’s. En aangezien er heel veel FM radiokanalen beschikbaar zijn, kunnen ze maar naar wens uitkiezen.

Kabel-Mania maakt FM radio genot mogelijk!

https://www.kabel-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=FM+radio+usb

Via: qz.com