Zonder een motor-intercom is motorrijden een eenzame ervaring. Als je alleen rijdt, is dit een prima manier om je hoofd leeg te maken of je gedachten weer heel prettig op een rijtje te krijgen. Maar als je een passagier hebt, of als je samen met een andere motorrijder rijdt, dan wil je onvermijdelijk graag af en toe met hem of haar praten. Met een motor-intercom systeem, zoals de EJEAS E6 Plus Bluetooth interphone van Kabel-Mania, die in of op jouw helm gemonteerd wordt, kan je dat simpel doen. 

Onze moderne smartphones zijn dusdanig ontworpen om vrijwel alle functies en apps via spraakopdrachten te kunnen bedienen. Dit betekent dat wanneer je een telefoon aan je helmsysteem hebt gekoppeld, je een heleboel dingen handsfree kunt doen door gewoon via je helmmicrofoon tegen de telefoon te praten.

De EJEAS E6 Plus 

De EJEAS E6 Plus Bluetooth interphone bevat een high-tech CSR BC5 BT3.0 + EDR chip, die ondermeer een verbinding met een mobiele telefoon ondersteunt, zodat je via de Bluetooth functie gemakkelijk naar stereomuziek vanaf je smartphone kunt luisteren, of bijvoorbeeld naar de audionavigatie van je mobiele app. 

Je kan er tevens automatisch oproepen mee ontvangen, iets wat het motorrijden een stuk veiliger maakt. Het ingebouwde Bluetooth systeem van de EJEAS E6 Plus maakt een maximale oproepafstand tussen twee rijders tot 1200 meter mogelijk en ondersteunt daarbij een koppeling tussen maar liefst 6 rijders, waarbij 2 rijders tegelijkertijd full-duplex met elkaar kunnen praten.

Ultra-lange standby-tijd 

De EJEAS E6 Plus bevat een grote 850 mAh batterij die voor een heel lange spreektijd zorgt. De spreektijd is namelijk maximaal 12 uur of langer, en de standby-tijd is zelfs meer dan 200 uur! 

Hier zijn een aantal redenen waarom jij ook zo’n EJEAS E6 Plus Bluetooth interphone in jouw helm nodig hebt:

Gesprek voeren met een passagier of mede-motorrijder 

Koppel jullie EJEAS systeem gewoon met elkaar en gebruik je de intercomfunctie om zonder problemen duidelijk met elkander te spreken en elkaar te verstaan! Plus als je bijvoorbeeld een vriend meehelpt te leren motorrijden, dan maakt het voeren van heen-en-weergesprekken het realtime coachen ook veel veiliger en gemakkelijker.

Stream via Bluetooth muziek of andere audio 

Als je een smartphone hebt, dan kan hiervan alle audio naar jouw helm gestreamd worden. Als jij en jouw passagier allebei Bluetooth aansluitingen hebben, dan kan jij de intercomfunctie gebruiken om deze audio van een enkele bronhandset tevens met de helm van jouw passagier delen. Zo kan je (gezellig) samen naar dezelfde muziek luisteren.

Luister handig naar alle navigatie-instructies 

Door op een motor naar een schermpje voor je navigatie te kijken kan je jouw veiligheid onnodig in gevaar brengen. Aangezien alle moderne smartphones al navigatie-apps bevatten, is het veel praktischer om jouw bestaande mobiele telefoon te gebruiken om onderweg de gesproken instructies naar jouw helm te zenden.

Bellen of gebeld worden 

Het spreekt voor zich dat de spraakbediening van de telefoon wel heel eenvoudig en gemakkelijk met Bluetooth in je helm te combineren is. Jij kan zo zelf beslissen wanneer een oproep belangrijk genoeg is om te beantwoorden, en jij kan zo als je dat wenst altijd wel op de hoogte blijven. 

Geloof ons nou maar als wij zeggen dat het IP65 waterdicht en stofdicht EJEAS E6 Plus Bluetooth interphone systeem van Kabel-Mania een perfecte combinatie voor alle motorrijders is, die graag onderweg contact met anderen of hun muziek willen houden. Iets dat via de intercom of via je smartphone kan plaatsvinden. Dat is niet alleen veilig, maar dat levert ook een groot plezier op! 

CONSUMER ELECTRONICS WALKIE TALKIE MOTORCYCLE

Bronnen: o.a. intercomsonline & motorcycleid