Het gebruik van jouw computer als een multimedia krachtpatser kan eenvoudig worden bereikt met een aantal componenten. Het installeren van een hoogwaardige videokaart, het toevoegen van een goed LCD of LED computerscherm en veel opslagruimte kan jou urenlang plezier garanderen.

Sommige LCD monitoren beschikken over diverse connectors welke kunnen worden gebruikt om verbinding te maken met jouw computer. Een Digitale Video Interface of kortweg DVI aansluiting is één van de meest voorkomende verbindingspoorten op een grote LCD monitor. Overweeg in dat geval jouw monitor aan te sluiten met een DVI kabel van Kabel-Mania.nl.

Met het juiste type videokaart en de meegeleverde DVI poort kan jij jouw favoriete webvideo’s en films op de best mogelijke manier bekijken. Oudere CRT monitoren bieden meestal enkel VGA poorten, welke een veel lagere resolutie en beeldkwaliteit produceren. Een DVI kabel vertaalt echter het digitale videosysteem van jouw computer naar je LCD monitor.

DVI-D kabels worden meestal gebruikt voor het aansluiten van een digitaal LCD scherm op de videokaart van een computer. Je beschikt dan over een snellere verbinding met een hogere beeldkwaliteit.

Voor CRT monitoren met een VGA verbinding heb je echter een DVI-A kabel nodig, die het DVI signaal naar het analoge scherm zal overzetten. DVI-I kabels worden gebruikt om een analoog of digitaal signaal naar een computer te verzenden. Aangezien dit type DVI kabel een stuk veelzijdiger is, kan het worden gebruikt bij zowel analoge of digitale verbindingen.

Een opmerking. Je kan verlies van videokwaliteit verwachten bij het converteren van een digitaal videosignaal naar een analoog signaal. Dit type conversieproces zal het signaal echter van een hoge kwaliteit veranderen in een beter beheersbaar signaal voor de verwerking ervan op een CRT monitor. Enkel een digitaal naar digitaal verbinding zorgt voor de best mogelijke video overdracht.

En wat is het verschil met andere digitale video kabels? De twee belangrijkste digitale connectoren die er momenteel op computers en entertainmentsystemen gebruikt worden zijn HDMI en DVI. De zogenaamde DisplayPort is een ander type connector die op sommige moderne computers wordt meegeleverd.

DVI is één van de meest voorkomende digitale type aansluitingen die jij vandaag de dag op desktops en LCD monitoren terug zal vinden. Het is het meest vergelijkbaar met een VGA connector.

Het is mogelijk om een DVI kabel aan te sluiten op een HDMI poort van een monitor via een kleine digitale converter. Aangezien DVI geen audio ondersteunt, moet je echter wel een afzonderlijke kabel voor de audio gebruiken bij het aansluiten op een HDMI poort. Dit maakt DVI een heel veelzijdig soort connector!

Ben jij op zoek naar een kwalitatief hoogwaardige DVI kabel: kom dan gerust even binnen hier bij Kabel-Mania.nl voor een veelzijdig aanbod.

https://www.kabel-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=DVI+kabel

Bevat techwalla.com en howtogeek.com info