Tot een aantal jaar terug kon er enkel van televisie ontvangst genoten worden in super deluxe auto’s vanwege de enorme kosten van zulke vaak analoge TV systemen, maar dit was wel de basis voor toekomstige multimedia entertainmentsystemen welke jij nu in bijna iedere auto terug zou kunnen vinden.

Want met de introductie van de digitale DVB-T transmissie werd de mogelijkheid  om superieure beeldkwaliteit voor veel lagere aanschafkosten op jouw USB LCD TV in de auto te ontvangen mogelijk.

Soms moeten we enkele uren in de auto doorbrengen om ons naar onze bestemming te rijden. Het is dan wel heel gemakkelijk voor de medepassagiers (op de achterbank) om zich gedurende die tijd te vervelen.

Er zijn veel Kabel-Mania opties als het gaat om DVB-T TV te kijken in een auto. Hiermee wordt absoluut voldoende entertainment via een USB LCD TV tijdens een lange autorit gegarandeerd.

Een digitale DVB-T TV ontvanger zorgt ervoor dat jij al de beschikbare digitale TV programma’s rechtstreeks in jouw auto bekijken kan.

Ideaal voor kinderen op reis

De meeste kinderen zijn actief, rusteloos en vervelen zich al behoorlijk snel. Het is voor velen bijna onmogelijk om ze langer dan een aantal minuten stil te houden. Volgens de statistieken van verkeersongevallen zijn veel auto ongelukken het gevolg van het feit dat de bestuurder de ogen voor hen van de weg houdt.

Maar als er een ingebouwde USB LCD TV in de auto is, dan kunnen deze kinderen al hun favoriete films of tekenfilms hierop bekijken. Dat voorkomt dat ze ondeugend worden en voor afleiding zorgen.

DVB-T en DVB-T2

DVB-T2 is de nieuwe en verbeterde tweede generatie van de DVB-T-standaard. DVB-T2 is sneller en kan dus meer digitale gegevens aanleveren. Meer gegevens betekent meer kanalen en services.

DVB-T en DVB-T2 zijn beide standaarden voor het verzenden van digitale TV data van zenders naar zeer veel ontvangers, dus het zijn beide uitzendstandaarden. Ze zijn alletwee ontworpen om live digitale televisie uit te kunnen zenden.

Via DVB-T en/of DVB-T2, dit wordt in Nederland ook wel Digitenne genoemd, zijn diverse zenders gratis te ontvangen. In de grensstreek zijn er nog veel meer gratis zender, waaronder alsook HD zenders.

In Nederland zijn de volgende zenders gratis te bekijken: NPO 1, NPO 2, NPO 3 en de regiozender. Er wordt momenteel de overstap gemaakt naar een puur DVB-T2 signaal.

DVB-T2 H 265 is de allernieuwste terrestrische DVB standaard, welke je eveneens in Duitsland terug vindt. Het is compatibel met DVB-T2 H 264 voor in het Verenigd Koninkrijk en Italië, evenals achterwaartse compatibel met de Franse DTT DVB-T MPEG-4 HD / SD H.264 en eveneens met DVB-T MPEG-2 SD. In Franrijk noemen ze DVBT-T MPEG-4 HD overigens ook wel DVB-T2...

USB LCD TV met DVB-T2

Een draagbare USB LCD TV is ideaal voor gebruik thuis of onderweg. Of jij nu een TV wenst toe te voegen in jouw slaapkamer of keuken, DVB-T2 wilt bekijken tijdens het reizen of de kinderen wilt vermaken tijdens een lange autorit, Kabel-Mania biedt ideale oplossingen.

Het is eveneens perfect voor gebruik in een caravan en dit soort sets vormen idem dito een uitstekende reispartner voor allerlei vakantie activiteiten, zoals bij kamperen en of op reis in een vakantiehuisje.

Digitaal TV kijken doe je natuurlijk samen met Kabel-Mania!

DVB-T

DVB-T2

USB LCD TV