Je weet natuurlijk wel dat jij al aan de selfie rage meedoet, dus waarom zou je jouw selfies niet een beetje opfleuren met wat extra Kabel-Mania selfie tips.

De selfie

Dit woord is al snel een onderdeel geworden van onze huidige vocabulaire. Het staat nu zelfs in het van Dale woordenboek. In 2013 werd selfie zelfs door de Oxford Dictionary uitgeroepen tot het woord van het jaar!

Maar wat is een selfie technisch gezien? Voor de toepassing van dit artikel is het een foto van een persoon die door diezelfde persoon is genomen met bijvoorbeeld een mobiele telefoon. Met andere woorden, het is waar de fotograaf alsook het onderwerp is.

De kans is behoorlijk groot dat jij al een aantal selfies met je mobiele telefoon hebt gemaakt. De meeste personen maken dan een foto van hun gezicht en uploaden deze vervolgens op een sociale mediasite. Dit is meestal Instagram of Facebook.

En alhoewel daar zeker niets mis mee is, zijn hier toch nog wat creatieve ideeën voor als je interessantere selfies wenst te creëren: selfies die echt zullen opvallen!

Koop een selfie stick! (*)

Die ‘kijk hoe lang mijn armen zijn als ze zich uitstrekken naar de camera”-look is zoooo super verouderd! Selfie sticks laten jouw foto’s er veel natuurlijker uitzien en jij kan hier eveneens veel interessante selfie poses mee opnemen.

Jij + Fifi of Boris

Natuurlijk kan jij een foto maken van jezelf met een klein dier, bij voorkeur een schattig exemplaar. Maar waarom zou je het niet wat beter doen? Plaats jouw hond of kat zo voor je, dat het gezicht van dit dier een deel van jouw gezicht bedekt. Probeer een foto te maken waar het ernaar uitziet alsof jij deels mens en deels een dier bent.

Selfies galore

Maak een selfie terwijl jouw vrienden of familieleden tegelijkertijd evenzo selfies van zichzelf maken. Dit creëert soms een heel grappig effect.

Een ‘cover-up’

Creëer een gevoel van mysterie door een deel van jouw gezicht of één van je ogen te bedekken.

Vertel jouw verhaal

In plaats van gewoon een snelle selfie te nemen, zou jij er even stil bij kunnen staan waar je gepassioneerd over bent en hoe je dat in een foto zou kunnen overbrengen. Deel in de selfie bijvoorbeeld een hobby waar jij van houdt. En of dit nu voetbal, ballet, schaken of schilderen is... Dat maakt niet uit!

Deel je schoenen

De zogenaamde ‘schoen-selfies’ zijn behoorlijk populair geworden. Het is namelijk leuk om recht naar beneden een foto te nemen om zo je schoenen vast te leggen. Maar waarom zou jij die foto niet met wat creativiteit doordrenken door een interessant woord boven jouw voeten hier aan toe te voegen?

Leg nadruk op de vloer

Net zoals je een schoen selfie kan maken, zou je natuurlijk ook op zoek naar een echt cool tapijt of tegelvloer kunnen gaan die als onderwerp kan dienen. Hotels en historische gebouwen staan erom bekend unieke vloeren te hebben. Maak vervolgens een opname die interessant genoeg is om de aandacht van jouw kijker te trekken.

Spiegeltje spiegeltje aan de wand

Maak een selfie via een spiegel thuis of in jouw auto. (Maar s.v.p. niet tijdens het rijden!). Je kan zo bijvoorbeeld een heel coole dubbele selfie maken.

De schaduw selfie

Schaduwopnamen zijn het beste als de zon direct achter je staat. Probeer een oppervlak te vinden dat duidelijk je schaduw toont. Beton werkt goed, maar als je creatiever wilt zijn, probeer dan eens een andere omgeving zoals een meer of een zandstrand.

Heb je al wat creatieve selfie ideeën opgedaan of wellicht reeds gemaakt? Als het antwoord nee is, nou dan zou je prima aan de slag kunnen gaan met een selfie stick en/of lamp van Kabel-Mania om dit zo mooi mogelijk te kunnen doen. Je volgers op Instagram en Facebook zullen je dankbaar zijn!

https://www.kabel-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=selfie

(*) Kan ook via: selfie stick

Bron: improvephotography