We doen tegenwoordig veel aan lezen en schrijven op LCD tablets, maar hoe zit het met schetsen en het maken van notities? Alhoewel daar zeker apps voor beschikbaar zijn, is er de laatste jaren een ander soort ‘LCD tablet’ ontstaan: Een eenvoudig schrijf- en tekenapparaat als de CHUYI die helemaal niet digitaal is.

De CHUYI is niet een ‘LCD tablet’ zoals jij die al kon

Allereerst is het wellicht een beetje misleidend om dit apparaat een elektronische LCD schrijftablet te noemen. Wanneer we de woorden ‘LCD tablet’ horen, denken we namelijk aan digitale apparaten zoals de iPad met processoren, achtergrondverlichting, geheugen, synchronisatievermogen, enzovoort.

Maar dit apparaat maakt gebruik van een ander soort LCD scherm en is een geheel ander soort tablet. En hoewel hij wel elektriciteit gebruikt, gebruikt hij deze niet voor computergebruik.

Het LCD paneel is geen weergavepaneel, maar een eenvoudig vloeibaar kristaloppervlak dat reageert op druk door een lichtgroene lijn te maken. Als je er harder op drukt, verkrijg je een dikkere lijn.

Wat je ook schrijft blijft daar totdat je op de knop ‘wissen’ drukt, welke een elektrische stroom via een batterij door het paneel voert om het te verwijderen. Schrijven heeft dus geen elektriciteit nodig, maar het wissen wel.

Dit is niet het soort tablet dat op de computer kan worden aangesloten. Er is ook geen digitale opslag. Als je dus iets dat je geschreven of getekend hebt wenst te bewaren, dan moet je daar een foto van maken alvorens het te wissen.

Wat kan je ermee doen? 

Dit wil natuurlijk niet zeggen dat een CHUYI tablet als deze nutteloos is. Het is geweldig voor beginnende kinderkunstenaars en dan vooral diegenen die geneigd zijn om de muren of meubels thuis te zien als een geschikt canvas... Wanneer ze de toegang verkrijgen tot tekengerei en de toezicht van volwassenen er even niet is!

Je kan het ook overal voor gebruiken waar je anders een schoolbord of een whiteboard van vergelijkbare grootte voor zou gebruiken. Het is licht en stevig, plus er is zo simpel als het is niet veel aan stuk te gaan.

Het is een uitkomst voor kinderen om flink op te krabbelen... En merk je dat jij ook iets wilt noteren terwijl je aan het telefoneren bent, dan is het superfijn om hier snel even iets op te schrijven!

Of plak een magneet of klittenband op de achterkant, bevestig deze aan een koelkast en jij hebt een ideale tool voor een boodschappenlijst of een medium voor het achterlaten van belangrijke notities. Dit alles zonder te hoeven gummen of cleanen.

Een CHUYI tablet is een perfecte en gemakkelijk te gebruiken digitale lei. Druk eenvoudigweg op een knop en het scherm is schoon.

Milieuvriendelijk 

Deze Chuwi is een elektronisch alternatief voor memoblokken, plaknotities, schetsboeken, wisborden en andere schrijf- / tekenmedia. Dit LCD schrijfblok is idem dito milieuvriendelijk: Het bespaart veel  papier en redt zo dus ook vele bomen!

Ben jij nu ook klaar voor de nieuwe CHUYI manier van berekenen of tekenen? Via Kabel-Mania.nl kan je dit nu doen!

https://www.kabel-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=CHUYI

Met hulp van teleread.org