CCTV, of closed-circuit televisie, is een beveiligingssysteem waarmee jij in de gaten kunt houden wat er precies in en om jouw bedrijf gebeurt. Met de juiste camera’s en monitoren kan je alle gebeurtenissen live bekijken en dit ook via speciale recorders archiveren voor een latere referentie. 

Verwar een CCTV monitor echter niet met een gewone televisie. Het ontvangt namelijk geen openbaar uitgezonden content, maar enkel beelden van beveiligingscamera’s die op het terrein geïnstalleerd zijn. 

CCTV technologie bestaat al decennia, maar de verbeteringen in de afgelopen jaren maken het nu nog effectiever om criminelen op heterdaad te betrappen en ze gerechtelijk tot orde te brengen. 

Het doel van beveiligingscamera’s is om in en rond jouw gebouw beeldmateriaal vast te leggen, dit vooral op kwetsbare plekken of op plaatsen met veel criminaliteit. Je hebt hierbij verschillende mogelijkheden aan beveiligingscamera’s om uit te kiezen:

Bedrade beveiligingscamera’s 

Bedrade beveiligingscamera’s, zoals het reeds meldt, maken gebruik van kabels om beeldmateriaal te verzenden en haar videobewaking uit te voeren. Dit videosignaal kan echter verzwakken wanneer het transmissiebereik groter is dan 300 meter. 

Het gebruik van de juiste netwerkkabels, schakelaars en signaalversterkers kan dit probleem helpen oplossen. Meerdere camera’s kunnen op één monitor in een beveiligingsruimte met elkaar worden verbonden.

Analoge camera’s 

Analoge camera’s bestaan ​​al jaren, maar ze zijn nog steeds het meest voorkomende type CCTV camera dat ook tegenwoordig nog geïnstalleerd wordt. Ze beschikken over alle basisfunctionaliteiten en slaan de videobeelden ter plaatse op.

IP-camera’s 

IP-camera’s (internetprotocol) voeren dezelfde functies uit als hun analoge tegenhangers, maar met veel meer mogelijkheden. IP-camera’s bieden niet alleen scherpere beelden met een hogere resolutie, maar bieden tevens flexibelere functies zoals op afstand inzoomen en herpositionering. 

Ze geven jou ook de mogelijkheid om dit beeldmateriaal in een webbrowser en/of een app te bekijken. Dit maakt het mogelijk om belangrijke meldingen te ontvangen over alles wat maar eigenaardig is aan jouw camera-opnames , zoals bewegingen binnen jouw bedrijf in het midden van de nacht, en deze live vanaf elke locatie via een computer of smartphone te bekijken.

Aanzienlijke beveiligingsvoordelen

Alle CCTV systemen vereisen enige bekabeling, zelfs die met draadloze camera’s. Kabels verbinden namelijk verschillende apparaten met elkaar, waaronder monitoren, recorders, modems en bedrade camera’s. 

Of het nu jouw doel is om inbraak en diefstal te voorkomen, of vandalisme tegen te gaan, het verkeer of werknemers in de gaten te houden, CCTV technologie kan een aanzienlijk voordeel voor jouw bedrijf opleveren. 

En of jij nu standaard bedrade camera’s nodig hebt, of je de modernste draadloze IP camera’s wenst met alle beschikbare geavanceerde functies, wij van Kabel-Mania kunnen aan al jouw CCTV behoeften voldoen. 

cctv