Bestaat er iets ergers dan een warboel aan draden?

Zou het niet mooi zijn als er een manier was om elektronische gadgets dusdanig met elkaar te verbinden dat ze hun signalen zonder bekabeling kunnen delen? Jazeker: dat is Bluetooth!

Bluetooth is een wereldwijde standaard voor het maken van draadloze digitale verbindingen. Bijna 4 miljard apparaten zullen dit jaar worden geleverd met een ingebouwde Bluetooth module. Dit alles om via telefoons, tablets, PC’s of zo fijn kabelloos verbindingen te leggen.

De merkwaardige naam voor deze technologie komt overigens van Harald Bluetooth, een viking koning die de Scandinaviërs in de 10e eeuw verenigde. Deze koning wiens naam de ontwikkelaar Ericsson gebruikte, was zo uitzonderlijk in het verbinden van mensen als dat deze moderne technologie is in het verbinden van apparaten.

Bluetooth is vergelijkbaar met een soort radiogolftechnologie en is vooral ontworpen voor een communicatie over korte afstanden van minder dan 10 meter. Je gebruikt Blutooth doorgaans om foto’s van een digitale camera naar een pc te downloaden, om een draadloze muis op een laptop aan te sluiten, of om bijvoorbeeld een handsfree headset aan je mobiele telefoon te koppelen.

Elektronische gadgets die op deze manier werken beschikken over ingebouwde antennes (zenders en ontvangers) opdat ze tegelijkertijd draadloze signalen naar andere Bluetooth-gadgets kunnen verzenden en ontvangen.

Oudere gadgets of PC’s kunnen via Kabel-Mania.nl gemakkelijk worden geconverteerd om met Bluetooth samen te kunnen werken dankzij een super-kleine plug-in-adapter in de vorm van een USB-dongle.

Maar Kabel-Mania.nl levert daarnaast tevens mini Bluetooth music receivers: een ultra modern hulpmiddel om draadloos muziek af te kunnen spelen via je stereo thuis of losstaande speakers met ingebouwde versterking.

Het wordt zo dan ook al snel duidelijk. Hoe is het nou mogelijk dat iets wat verborgen is in zulke kleine techniek zo iets groots teweeg kan brengen. Laten we dit dan maar de puppie-power van Bluetooth noemen!

Kabel-Mania.nl is jouw ideale professionele partner voor de grootste én kleinste electro wonderen!

https://www.kabel-mania.nl/pc/netwerk-adapter/bluetooth-dongle