360 graden panoramische HD netwerk camera’s bieden jou met slechts één camera een behoorlijk brede dekking. Je kunt deze mini camera’s handig gebruiken om allerlei activiteiten te monitoren, incidenten in grote opname gebieden te detecteren, en de stroom van mensen in een commerciële ruimte volgen. En omdat slechts één camera de rol van vele camera-opstellingen op zich neemt, blijven de installatiekosten alsook lager.

Volledig 360 graden overzicht zonder blinde vlekken 

Monteer zo’n IP-camera met slechts één sensor heel simpel aan het plafond voor een volledig 360 graden overzicht van een gehele kamer. Of monteer hem eventueel aan een muur voor een gezichtsveld van 180 graden. Hoe dan ook, camera's met slechts één sensor elimineren blinde vlekken en leveren via een softwarematige beeldcorrectie natuurlijk ogende beelden. Bovendien zijn ze gemakkelijk te plaatsen omdat ze relatief klein zijn. 

Behalve dat het een erg coole technologie is, hebben de allernieuwste 360 graden mini camera’s beslist allerlei praktische toepassingen in bijvoorbeeld de detailhandel, het bankwezen en commerciële/industriële omgevingen. Een goed geselecteerde en strategisch geplaatste 360 camera kan jou immers een compleet overzicht van een locatie verstrekken. 

Camera’s met één sensor zijn zeer geschikt voor een indoor bewaking van winkels, hotels, scholen en kantoren, en zelfs voor buiteninstallaties in hotels, benzinestations, boetieks, restaurants, scholen en kantoren.

Handige monitoring camera voor thuis 

Je kan het uiteraard ook privé bij je thuis installeren, want zo’n handige monitoring camera kan heel vlot allerlei belangrijke vragen beantwoorden, zoals: Is mijn baby wakker? Wat doet mijn puppy? Wat als er nu iemand aan het inbreken is? Hoe gaat het met mijn kinderen thuis? 

Maar met een 360 graden IP camera hoef je nu geen zorgen meer te maken! Want je kunt alle beelden van bij jou thuis (of elders) gemakkelijk op jouw smartphone bekijken. Het maakt niet uit hoe ver weg je bent, want je kunt met één klik via een app weer naar de beelden thuis kijken!

Hoe een 360 graden mini camera te gebruiken 

Hoewel elke toepassing anders is, volgen hier enkele algemene richtlijnen om te helpen: 

Montagehoogte: 2,4 tot 4,3 meter is veelal ideaal, maar het hangt er dan wel van af wat je probeert vast te leggen. Als zo’n soort camera in een magazijnomgeving gebruikt wordt, dan zijn nog hogere hoogtes aan te raden. In die gevallen is de gebruiker veelal op zoek naar een overzicht van de activiteit in plaats van naar herkenbare details. 

Dekking: dit strekt zich in een buitenwaartse straal met de camera in het midden uit. Tot 3 meter kun je verwachten gedetailleerde beelden vast te leggen waarmee je bijvoorbeeld een persoon kunt identificeren of details kunt zien in een shirt dat iemand draagt.

Op 3 tot 6 meter afstand kun je nog steeds een persoon herkennen en alle activiteit in je scène vastleggen, maar sommige details zullen minder duidelijk zijn. Op 6 tot 15 meter afstand kun je duidelijk een persoon volgen vanaf het moment dat ze de locatie betreden tot ze weer vertrekken. Het onderscheiden van details wordt echter moeilijk. 

Zeer donkere of heldere omgevingen: als één van deze omstandigheden van toepassing is, dan wil je voor de beste resultaten een camera met een breed dynamisch bereik selecteren.

Wat is een IP netwerk camera? 

Een internetprotocolcamera, gewoonlijk een IP-camera genoemd, is een digitale videocamera net zoals een webcam, die via een netwerk of het internet gegevens verzendt en ontvangt. In tegenstelling tot een gewone webcam is het een stand-alone apparaat met een eigen IP-adres dat niets meer nodig heeft dan een netwerkverbinding om de beelden over te dragen. De IP camera maakt op precies dezelfde manier met een netwerk verbinding als elk ander standaard netwerkapparaat zoals een laptop, tablet of printer. 

Het opzetten van een IP camera is relatief eenvoudig en vereist niets meer dan een netwerkverbinding en een beetje geduld om de camera te plaatsen en te configureren. De meeste IP camera’s op de markt kunnen geconfigureerd worden voor een live-weergave, continue opname, het werken op een gepland tijdstip of door een specifieke gebeurtenis geactiveerd worden. 

De beelden die met een IP camera gemaakt zijn, kunnen overal ter wereld via het internet bekeken worden. De 360 graden mini IP camera’s van Kabel-Mania zijn een veelzijdige beveiligingsoplossing waarvoor niets meer nodig is dan een netwerkverbinding. Er zijn dus geen coaxkabels, een computerstation of zo voor nodig. Ze kunnen eenvoudig gebruikt worden als een tijdelijke of permanente oplossing en kunnen verplaatst worden indien nodig. 

SECURITY IP CAMERA MINI CAMERAS