Je leeft jouw gehele draadloze leven bijna op 2.4GHz: Je router, draadloze telefoon, Bluetooth hoofdtelefoon, de babyfoon en als je ‘m hebt zelfs jouw op afstands te bedienen garageopener!

Zij houden allemaal van deze radiofrequentie en niet van een andere. Maar waarom toch? Welnu, het antwoord is in je keuken terug te vinden...

Maar voordat wij hier op terug komen, laten we het eerst eens over die draadloze verbindingen hebben. Je huis en kantoor, of waar je nu ook maar zit, is doordrenkt met radiogolven. Er is een onvoorstelbare hoeveelheid aan trillingen van radiozenders, tv stations, cellulaire torens en het universum zelf.

Je wordt zelfs voortdurend gebombardeerd met elektromagnetische golven van allerlei frequenties, waarvan er veel zijn gecodeerd met specifieke informatie. Jazeker, die ongelooflijke bundel van radiogolven: ze zijn overal!

Maar waarom nou die draadloze 2.4GHz frequenties? Nou, er zijn heel veel frequenties die je zonder vergunning mag en kan gebruiken, maar slechts een handjevol hiervan worden toegepast in onze draadloze DECT telefoons, routers en walkie talkies.

Een 2.4GHz systeem heeft alsook een groter bereik (indien het niet wordt gehinderd) en vereist in het algemeen een kleinere antenne, waardoor de grootte van de gadget onder controle blijft...

Tegenwoordig kunnen sommige Wireless N-routers tegelijkertijd op zowel 2.4GHz als 5 GHz banden werken. Routers zouden overigens net zo goed kunnen werken op 2.3 of 2.5 GHz, maar dit is wettelijk niet toegestaan. Dat zijn nou eenmaals de regels.

Dus die 2.4GHz band, welke van ongeveer 2.400 tot 2.483,5 Mhz loopt, is waar de routers verplicht mee moeten leven... En hiervoor moeten ze de welbekende magnetron bedanken!

Want de radiogolven die zowel effectief als relatief goedkoop bleken te werken in de magnetron, zitten op 2.45 GHz. Dat is dan nu ook de frequentie welke wordt uitgestraald door jouw vertrouwde magnetron, die jij uiteraard in jouw keuken terug vindt.

Dus de ‘Koning van alle frequenties’, de radiogolven band welke geliefd is bij miljarden draadloze verbindingen over de gehele wereld... Of het nu gaat om Bluetooth, WiFi of niet standaard RF afstandsbedieningen, is niet alleen mijn band, jouw band, onze band... Maar de 2.4GHz band van iedereen!

En dat allemaal omdat we ons voedsel iets sneller wilden bereiden in de magnetron!

De draadloze technologie van 2.4GHz bij Kabel-Mania werkt uitstekend voor het koppelen van bijvoorbeeld een draadloos toetsenbord en draadloze muis met een computer. Het bereik is consistent op ongeveer 10 meter.

Het kunnen gebruiken van een 2.4GHz PC invoer apparaat vereist enkel het gebruik van een eigen dongle of adapter om jou op weg te helpen. Deze is gelukkig erg klein en is super eenvoudig via een USB verbinding te installeren.

Deze uiterst betrouwbare technologie maakt het eveneens mogelijk met een flink betrouwbare & veilige codering nagenoeg geheel storingsvrij te werken. Al met al dus voldoende redenen om hier bij Kabel-Mania.nl even lekker rond te snuffelen wat zo’n fijn 2.4GHz product voor jou kan betekenen!

https://www.kabel-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=2.4GHz

Via o.a. wired.com